Ekipa Novog Pazara je u petak započela pripreme za sezonu 2022/23 u okviru Super lige Srbije, a prozivku je obavio novi šef stručnog štaba Vladimir Gaćinović.

Prozivkom i prvim treningom ekipa Novog Pazara je započela pripreme za novu superligašku sezonu. Novi šef stručnog štaba Vladimir Gaćinović na raspolaganju je imao 23 igrača, među kojima su bila i pristigla pojačanja. Trenirali su prvotimci iz prethodne sezone Slobodan Rubežić, Vahid Zimonjić, Milan Joksimović, Filip Jović, Danko Kiković, Sead Islamović, Igor Maksimović, Semir Alić, Lazar Mihailović, Bojica Nikčević i Luka Ratković, kao i pojačanja Periša Pešukić i Mitar Ergelaš. Pridružiće im se golman Filip Kljajić i ofanzivni vezista Zoran Danoski, a u toku su pregovori o nastavku saradnje sa još nekim fudbalerima, poput Stefana Dimića i Stefana Lončara.

Strateg ekipe Novog Pazara istakao je da će ambicije i rezultati ponajviše zavisiti od sastava tima, kao i da su uslovi za rad na željenom nivou:

’’Postoji zaista mnogo faktora koji određuju ambicije kluba, a možda je za nas najbitnije kako ćemo sklopiti tim. Neki igrači su otišli, neki bi trebalo da dođu. Videćemo kakva će biti ’’sirovina’’. Ako bude dobra, mogu da obećam dosta dobrih stvari. Zahvalan sam upravi na poverenju i pazarskim ljubiteljima fudbala, koji su pokazali koliko vole svoj klub i koliko su mu privrženi. Osamdesetih godina skidao sam se ovde, u starim svlačionicama. Znam kako je užarena atmosfera. Od naših igara zavisi koliko ćemo pristalica imati na tribinama. Ovde imamo sjajne uslove za rad. Nisam znao šta sve Novi Pazar ima od infrastrukture. Čestitam čelnicima kluba na tome. Na Zlatiboru ćemo boraviti 14 dana i odigraćemo pet jakih utakmica. Nadam se da ćemo se do tada malo kompletirati, pa ćemo imati jasniji uvid i sliku o snazi našeg tima.’’

Početak sezone zakazan je za 8. jul, kada su na programu mečevi prve runde takmičenja.

FOTO: FK Novi Pazar