Kragujevački Radnički 1923 u novu sezonu 2022/23 ulazi sa novim stručnim štabom na čelu sa Dejanom Joksimovićem.

Radnički 1923 će u predstojećoj superligaškoj sezoni sa klupe predvoditi Dejan Joksimović, trener koji je pretprošle sezone uveo “crvene” u Super ligu Srbije. Zbog problema sa licencom nije bio u mogućnosti da vodi prvu ekipu elitnom rangu tokom prethodne sezone, ali je ta prepreka sada prevaziđena. Da se ne radi o privremenom rešenju, već da se na Joksimovića ozbiljno računa u dužem vremenskom periodu, pokazuje i potpisivanje dvogodišnjeg ugovora sa kragujevačkim strategom.

Inače, trener Joksimović je dete Radničkog, neko ko je igrački i trenerski stasao u klubu sa “Čika Dače”. Bio je kapiten svih selekcija kragujevačkog kluba, u kome je i završio svoju igračku karijeru. Nakon što je okačio kopačke o klin, Joksimović se posvetio trenerskom pozivu. Okušao se kao trener svih mlađih selekcija Radničkog, od pionira do omladinaca, a jedno vreme je radio i u Fudbalskom klubu Apolon 4, čiju je kadetsku selekciju uspeo da uvede u najviši rang takmičenja. Ipak, najzapaženije rezultate Joksimović je beležio sa omladinskom selekcijom kluba sa “Čika Dače”, koju je najpre vratio u najkvalitetniji rang takmičenja, Omladinsku ligu Srbije, da bi je u nedavno okončanoj sezoni doveo do visokog šestog mesta na tabeli, što predstavlja izuzetan uspeh.

Kompletan stručni štab Radničkog 1923 je sastavljen od Kragujevčana, a čine ga nekadašnji šef struke Darko Milisavljević, zatim kondicioni trener Aleksandar Đurić, trener golmana Dušan Janković i analitičar Andreja Varićak.

Prozivka igrača i start priprema na stadionu “Čika Dača” zakazani su za ponedeljak 13. jun, a nova sezona prema kalendaru takmičenja počinje 8. jula.

FOTO: FK Radnički 1923