Fudbaleri i stručni štab Radničkog 1923 od ponedeljka se pripremaju za novu sezonu 2022/23 u okviru Super lige Srbije, a prozivku je obavio novi šef struke Dejan Joksimović.

Pod komandom novog šefa stručnog štaba Dejana Joksimovića, fudbaleri kragujevačkog superligaša u ponedeljak su krenuli sa pripremama za predstojeću sezonu u Super ligi Srbije. Osim četvorice igrača kojima je u međuvremenu istekao ugovor, kao i dvojice mladih reprezentativaca Srbije, odnosno Crne Gore, Ognjena Lukića i Miloša Brnovića, prvoj prozivci novog šefa struke odazvali su se svi igrači koji su branili boje kragujevačkog kluba u minuloj sezoni, u kojoj su “crveni” uz velike napore uspeli da zadrže superligaški status.

Okupljene igrače je u ime uprave pozdravio Branko Antić, predsednik Skupštine kluba, poželevši im puno uspeha u predstojećoj sezoni:

’’Nadamo se da će naredna sezona biti još uspešnija u odnosu na prethodnu. Neka naša želja je da budemo bar u sredini tabele, po mogućstvu i u gornjoj polovini. Mi ćemo se, kao i do sada, potruditi da vama igračima obezbedimo neophodan mir i najbolje moguće uslove za uspešan rad. Većina vas već je imala priliku da sarađuje sa Dejanom Joksimovićem, tako da ga ne treba previše predstavljati. Njegov izbor za šefa stručnog štaba nije nikakvo “nužno rešenje”, kao što se to moglo pročitati u pojedinim medijima, već isključivo naša želja da imamo stručni štab sačinjen od Kragujevčana i ljudi koji istinski vole i osećaju ovaj klub. Moram napomenuti da je Radnički jedan od retkih klubova u Srbiji koji se može pohvaliti činjenicom da uvek ima po pet-šest igrača iz Kragujevca u startnoj postavi. Naravno, time ne umanjujem značaj igrača sa strane, koji su uvek dobrodošli i koji svojim igračkim kvalitetima daju nemerljiv doprinos rezultatima kluba.’’

Sportski direktor Radničkog 1923 Slavko Perović saopštio je kompletan plan i program predstojećih priprema, koje će se obaviti jednim delom u Kragujevcu, a drugim u Sloveniji:

’’Pripreme su krenule jedno dva-tri dana kasnije nego što je prvobitno planirano iz prostog razloga jer smo igračima želeli da damo nešto više vremena za odmor nakon naporne sezone, koju su zbog učešća u baražu završili nešto kasnije u odnosu na druge superligaške ekipe. Plan je da ekipa u Kragujevcu trenira do subote, da bi potom u noći između subote i nedelje otputovala za Sloveniju, u mesto Slovenj Gradec, gde će obaviti bazični deo priprema za novu sezonu. Planirano je da ekipa tokom desetodnevnog boravka u Sloveniji odigra tri pripremne utakmice protiv ekipa iz Crne Gore, Bugarske i Republike Srpske. Povratak u Srbiju predviđen je za 29. jun, a već 1. jula očekuje nas generalna proba protiv crnogorskog prvoligaša Petrovca na svečanom otvaranju sportskog kompleksa gospodina Bratislava Milanovića u Donjoj Trnavi.’’

On je istakao da su ekipu za sada napustili samo igrači kojima je istekao ugovor na kraju protekle sezone, a to su Marko Gajić, Nikola Andrić, Nedeljko Piščević i Saša Jovanović. Najavio je da će do kraja prelaznog roka klub pronaći adekvatne zamene:

’’Izuzev Saše Jovanovića, to su sve igrači koji su dovedeni u zimskom prelaznom roku. Pokazali su se kao odlična pojačanja i dali su značajan doprinos našoj borbi za opstanak, dok je sa druge strane naš klub njima pružio priliku za fudbalsku reafirmaciju. Verujem da ćemo do početka prvenstva pronaći adekvatne zamene za njih i da ćemo u novu sezonu ući još jači i konkurentniji u odnosu na prethodnu sezonu.’’

Takođe, istakao je da je ekipi priključeno i pet momaka iz omladinskog pogona, koji će kroz dobar rad na pripremama pokušati da izbore svoje mesto u prvom timu kragujevačkog superligaša:

’’Ovi igrači su svojim igrama i zalaganjem u dresu omladinske selekcije, koja je ostvarila veliki uspeh osvajanjem šestog mesta na tabeli Omladinske lige Srbije, zaslužili da dobiju šansu u prvom timu. To je neka vrsta nagrade za njih, ali u isto vreme i jasan pokazatelj da mi ozbiljno računamo na našu decu i sigurno je da će neko od tih dečaka biti u konkurenciji za prvi tim naredne sezone.’’

Početak nove sezone u okviru Super lige Srbije zakazan je za 9. maj, kada je planirano odigravanje prvog takmičarskog kola.

FOTO: FK Radnički 1923