Fudbaler Radničkog iz Niša će od kompanije Mozzart dobiti i 50.000 dinara da uruči kao pomoć u humanitarne svrhe, kome god on bude smatrao da treba.

Pogodak i asistencija protiv Partizana bili su dovoljni Lazaru Jovanoviću da dovede protivnika u podređeni položaj, donese prvi bod ove sezone Radničkom iz Niša, postane prva "osmica" u izveštajima Mozzart Bet Super lige iz pera izveštača Mozzart Sporta i da se potpuno opravdano okiti epitetom igrača drugog kola.

Od zimskog dolaska na Čair iz Jermenije Lazar Jovanović preuzeo je u Radničkom iz Niša ulogu igrača za najvažnije duele, te je nakon potpisanog poslednjeg podviga svog tima u prethodnoj sezoni i u prvom uspehu u novoj takmičarskoj godini bio glavni adut. Krilni napadač tima Tomislava Sivića surovo je kaznio riskantnu odluku Ilije Stolice da na početku drugog poluvremena umesto Aleksandra Filipovića zadatke uz desnu aut liniju prepusti Zlatanu Šehoviću. Povratnik u Humsku nije se snašao u ulozi desnog beka, a da dugo sa gorkim ukusom pamti predvečerje na stadionu kraj Nišave pobriuo se najbolji igrač 2. kola Mozzart Bet Supe rlige.

Raspoloženi Jovanović u šestom minutu nastavka protutnjao je po levom boku i u prašini ostavio Šehovića uputivši potom idealan povratni pas za Stefana Dimića kojem je preostao lakši deo posla. Na asistenciju za drugo vođstvo Nišlija protiv Partizana samo tri minuta kasnije hitri Užičanin je dopisao i pogodak i to atraktivnim volej udarcem na centaršut Stefana Mitrovića i to ponovo pored nemoćnog Šehovića.

Izvanredno veče uz pomenuti učinak koji se vidi iz osnovnih statističkih kolona ofanzivac Radničkog je upotpunio nizom poteza "nevidljivih" okom statistike s obzirom na to da je imao još sijaset prodora po levom boku, uz nekoliko vrlo dobrih proigravanja (i 8 od 11 tačnih dodavanja u takozvanoj poslednjoj trećini terena).

Inspirisani Jovanović doveo je vrlo dobrom partijom Partizan u situaciju da do poslednjih sekundi utakmice strepi od poraza, kao i da već u drugom kolu Mozzart Bet Super lige prospe prve bodove. Pomenuti učinak ujedno je i zasluženo članu Nišlija doneo privilegiju da se okiti prvom osmicom u superligaškim izveštajima Mozzart Sporta.

Jovanoviću je pogodak protiv crno-belih bio drugi od februsrskog debija na Čairu, upravo u susretu sa istim rivalom, a kuriozitet je da je prvenac postigao u majskoj pobedi nad TSC-om (2:0) koja se potom ispostavila kao slavlje vredno plasmana u kvalifikacije za Ligu konferencije.

Napadač rođen 1993. godine zapaženim učinkom postao je drugi igrač kola Mozzart Bet Super lige prema izboru redakcije Mozzart Sport nakon što je premijerno to priznanje poneo Mihajlo Banjac, doskorašnji igrač TSC-a, sada već pojačanje Krasnodara. Radnički u četvrtak očekuje evropska premijera protiv Gzire, a po povratku sa Malte Nišlije gostuju Kolubari u Lazarevcu - ako meč ne bude odložen zbog izazova na međunarodnoj sceni - gde će Jovanoviću biti uručena plaketa, ali i 50.000 dinara od kompanije Mozzart, koje će ofanzivac usmeriti u dobrotvorne svrhe, tamo gde on misli da je najpotrebnije.

Mozzart će posle svakog kola donirati 50.000 dinara u humanitarne svrhe, a najbolji igrač te runde dobiće priliku da pomenutu sumu opredeli za ustanovu za koju smatra da joj je pomoć najpotrebnija. Za igrača meseca spremili smo donaciju od 100.000 dinara, a tokom sezone u Mozzart Bet Super ligi očekuju vas još brojna prijatna iznenađenja.