Derbi meč 3. kola Mozzart Bet Super lige Srbije igra se u Novom Sadu gde domaća Vojvodina dočekuje goste iz Subotice, ekipu Spartaka Ždrepčeve krvi. Dueli ovih rivala uvek su privlačili veliku pažnju, bez obzira na trenutni snagu, pa nema razloga da tako ne bude i ovoga puta kada su oba tima dobro otvorila sezonu.

Dva tima su tokom prethodne sezone odigrala dva međusobna susreta, a uspešniji su bili Subotičani. Prvi meč odigran je u Subotici, a završen je podelom bodova nakon rezultata 2:2. Drugi meč odigran u Novom Sadu ekipa Spartaka je rešila u svoju korist, a završen je rezultatom 2:3.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Milan Rastavac prepoznaje kvalitete Subotičana, ali ne sumnja u dobru igru svojih igrača i osvajanje nova tri boda:

’’Očekujem da nastavimo sa dobrim izdanjima i pokažemo da smo sposobni da dominiramo u svim segmentima igre, odnosno da pokažemo da zaslužujemo da pobedimo našeg sledećeg protivnika. Spartak je dobra i iskusna ekipa, u smislu da veliki broj igrača ima kontinuitet igranja u tom klubu, što se i vidi u njihovoj igri, baš kao što se vidi i da imaju dozu zrelosti koju taj kontinuitet donosi. Ne mislimo da će nam zadatak biti lak, ali verujemo u sebe i u to da možemo da ostvarimo pobedu. Imamo naš put i ciljeve i fokusirani smo na to, a Spartak je samo jedna prepreka na tom putu. Ako smo ja i svi ostali unutar kluba doživeli neku satisfakciju i podstrek za dalji rad, to su bili navijači u prethodne dve utakmice. Dolazak navijača i izuzetno dobra i pozitivna energija tokom meča su nešto što nam u ovom trenutku znači najviše i verujem da će ta podrška iz meča u meč biti sve bolja i jača. I ovom prilikom pozivam navijače da dođu, a mi ćemo se svojski potruditi da uživaju u utakmici. Zdravstveno gledano, stanje u igračkom kadru je dobro, jer nemamo povređenih igrača osim Uroša Nikolića, koji će se ovih dana uključiti u rad sa ekipom. Što se tiče sastava za utakmicu protiv Spartaka, on će umnogome ličiti na onaj protiv Mladosti GAT. Subotičani su ekipa koja ima timski kvalitet i u čijoj igri postoje neki automatizmi koje su stekli kroz kontinuitet igranja zajedno. Najopasniji su po bokovima, sa Srećkovićem i Todoroskim, jer to su igrači koji individualno mogu mnogo da donesu svom timu. Naravno, trudićemo se da im te dobre strane onesposobimo i da se nametnemo tako da oni moraju mnogo više da se bave defanzivom.’’

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Slavko Petrović ističe da očekuje izuzetno interesantan i kvalitetan meč, uz nadu da će ’’golubovi’’ iskoristiti šanse koje im se ukažu i napraviti iznenađenje:

’’Očekuje nas interesantan Vojvođanski derbi ekipa koje zauzimaju drugo i peto mesto na tabeli. Vojvodina je u ovom prelaznom roku dobro odradila domaći zadatak, pojačali su ekipu tamo gde je „škripalo“.  Po igrama koje su pokazali u ova dva kola vidi se da se radi o veoma kvalitetnoj ekipi, osvojili su maksimalnih 6 bodova bez primljenog gola. Respektujemo Vojvodinu kao i sve klubove u Super ligi, nemamo straha i pokušaćemo da što duže držimo utakmicu u neizvesnosti i ako nam se ukaže prilika i da napravimo neko iznenađenje. Nemamo kadrovskih problema, jedini je povređen Stajković koji neće biti u sastavu.’’

Derbi susret 3. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Vojvodine i Spartaka igra se u nedelju 24. jula 2022. godine, sa početkom u 21:00 čas. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na programu TV Arena sport 2 Premium.

FOTO: FK Vojvodina