U nedelju su na programu svi mečevi poslednjeg 37.kola Super lige Srbije u sezoni 2016/17, u okviru plej-of i plej-aut faze takmičenja. Bićete u prilici da pratite direktan televizijski prenos čak četiri izuzetno zanimljiva susreta, i to: Metalac – Novi Pazar, Spartak Žk – OFK Bačka, Crvena zvezda – Radnički Niš i Partizan - Mladost.

METALAC – NOVI PAZAR (nedelja 21.maj, 16:00 časova, TV Arena sport 1)

Jedan od najzanimljivijih mečeva poslednjeg 37.kola Super lige Srbije igra se u nedelju u Gornjem Milanovcu gde domaći Metalac dočekuje ekipu Novog Pazara. Biće to presudan susret za Milanovčane u borbi za opstanak u eliti, a uz pobedu nad već ’’otpisanim’’ Pazarcima neophodno je da im i rezultat čačanskog Borca ’’ide na ruku’’. Ekipa Metalca se nalazi u izuzetno lošoj formi, a nakon petnaest prolećnih kola imaju učinak od samo dve pobede, uz tri remija i čak deset poraza. Zbog toga trenutno zauzimaju tek 15.mesto na superligaškoj tabeli sa samo 18 bodova na svom kontu, jednim više od narednog rivala Novog Pazara i tri manje od prvog tima ’’iznad crte’’, ekipe čačanskog Borca. Ekipa Novog Pazara je nakon petnaest prolećnih mečeva ostvarila samo četiri pobede, uz tri remija i osam poraza. U prethodnom kolu su na svom stadionu pretrpeli izuzetno ubedljiv poraz u duelu sa ekipom Čukaričkog, a rezultat ovog susreta je bio 0:5. Trenutno zauzimaju poslednje 16.mesto na superligaškoj tabeli sa 17 bodova na svom kontu, jednim manje od petnaestoplasiranog Metalca i četiri manje od četrnaestoplasiranog Borca. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport sa početkom u 16:00 časova.

SPARTAK ŽK – OFK BAČKA (nedelja 21.maj, 16:00 časova, RTV 1)

U Subotici će se u nedelju u okviru poslednjeg 37.kola Super lige Srbije u ’’derbiju Bačke’’ sastati domaći Spartak Ždrepčeva krv i  gosti iz Bačke Palanke, ekipa OFK Bačka. Oba tima obezbedila su opstanak u elitnom rangu i u meč ulaze bez bilo kakvog pritiska, ali je pobeda u ovom susretu sigurno stvar prestiža. Subotičani su na petnaest prolećnih mečeva ostvarili učinak od pet pobeda, uz tri remija i sedam poraza. U prethodnom kolu su kao gosti pretrpeli poraz u duelu sa ekipom čačanskog Borca, a rezultat je bio 1:0. Trenutno zauzimaju 10.mesto na superligaškoj tabeli sa 29 bodova na svom kontu, tri manje od devetoplasiranog Čukaričkog i pet više od jedanaestoplasiranog Radnika. Ekipa iz Bačke Palanke je tokom prolećne polusezone imala neobičan učinak, jer nakon petnaest odigranih mečeva nemaju nijedan nerešen rezultat. U tom periodu ostvarili su šest pobeda i pretrpeli devet poraza. U prethodnom kolu na svom stadionu su savladali ekipu Radnika iz Surdulice, a rezultat ovog susreta bio je 1:0. Trenutno zauzimaju 12.mesto na superligaškoj tabeli sa 23 boda na svom kontu, jednim manje od jedanaestoplasiranog Radnika i jednim više od trinaestoplasiranog Rada. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu Radio-televizije Vojvodine sa početkom u 16:00 časova.

CRVENA ZVEZDA – RADNIČKI NIŠ (nedelja 21.maj, 18:30 časova, TV Arena sport 4)

Derbi meč poslednjeg 37.kola Super lige Srbije igra se u nedelju na stadionu ’’Rajko Mitić’’ gde ekipa Crvene zvezde dočekuje goste iz Niša, ekipu Radničkog. Crveno-belima samo pobeda nad Nišlijama ostavlja nadu da uz poraz najvećeg rivala mogu odbraniti titulu, dok će gosti pokušati da ostanu neporaženi i tako sačuvaju peto mesto. Ekipa Crvene zvezde nakon petnaest prolećnih kola ima učinak od dvanaest pobeda, uz jedan remi i dva poraza. U prethodnom kolu crveno-beli su na gostovanju u Ivanjici savladali ekipu Javor Matisa, a rezultat ovog susreta je bio 0:3. Trenutno su drugoplasirani tim šampionata sa 52 boda na svom kontu, tri manje od prvoplasiranog Partizana. Fudbaleri Radničkog su od starta prolećnog dela šampionata igrali sa dosta oscilacija, pa su na petnaest odigranih mečeva ostvarili sedam pobeda, uz pet poraza i tri remija. U prethodnom kolu poraženi su na svom stadionu u duelu sa ekipom Partizana, a rezultat ovog meča bio je 1:3. Trenutno zauzimaju 5.mesto na superligaškoj tabeli i na svom kontu imaju 32 boda, četiri manje od četvrtoplasirane Mladosti i tri više od šestoplasiranog Napretka. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na četvrtom programu TV Arena sport sa početkom u 18:30 časova.

PARTIZAN – MLADOST (nedelja 21.maj, 18:30 časova, TV Arena sport 1)

Najveću pažnju privući će zasigurno meč poslednjeg 37.kola Super lige Srbije između lidera šampionata, ekipe Partizana, i gostujuće Mladosti iz Lučana. Crno-belima je i bod dovoljan za osvajanje šampionske titule, ali to neće biti ni najmanje lak posao protiv ekipe koja je već postigla istorijski uspeh i u meč ulazi potpuno rasterećeno. Ekipa Partizana se nalazi u odličnoj formi, a od starta prolećne polusezone ostvarili su čak četrnaest pobeda, uz samo jedan remi. U prethodnom kolu slavili su na teškom gostovanju u Nišu, a rezultat u duelu sa ekipom Radničkog bio je 1:3. Trenutno zauzimaju prvo mesto na superligaškoj tabeli sa 55 bodova na svom kontu, tri više od drugoplasirane Crvene zvezde. Lučanci se nalaze u dobroj formi, a tokom prolećnog dela šampionata uspeli su da ostvare osam pobeda, uz pet poraza i dva remija. Zanimljivo je da su od poslednjih deset duela čak sedam rešili u svoju korist, uz jedan remi.  U prethodnom kolu savladali su na svom stadionu, nakon velike borbe, ekipu kruševačkog Napretka rezultatom 3:2. Obezbedili su 4.mesto na tabeli sa 36 bodova na svom kontu, četiri manje od trećeplasirane Vojvodine i četiri više od petoplasiranog Radničkog. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport sa početkom u 18:30 časova.