Fudbaleru Javor Matisa, Petru Gigiću, uručena je nagrada kao najboljem igraču 4. kola Mozzart Bet Super lige Srbije. Dobijenu sumu od 50.000 dinara usmerio je za lečenje malog Todora Stojanovića.

Maestralnim driblinzima, sjajnim asistencijama i još boljim završnim dodavanjima koji su rezultirali postignutim golovima napadač Javor Matisa Petar Gigić zaslužno je proglašen za najkorisnijeg igrača četvrtog kola Mozzart Bet Super lige. Osim što je demonstrirao sjajno fudbalsko umeće, koje je opravdao konkretnim učinkom (gol i dve asistencije na gostovanju Napretku u Kruševcu), u saradnji sa kompanijom Mozzart još jednom je dokazao da humanost postaje sastavni deo Mozzart Bet Super lige.

Nagradu u iznosu od 50.000 dinara koju Mozzart daje svakom igraču kola da prosledi u humanitarne svrhe po svom izboru, Petar Gigić je usmerio za lečenje malog Todora Stojanovića.

„Todor je dete iz Niša, a ja sam odrastao u tom gradu, kako ova nagrada u prefiksu ima humanitarni karakter, odlučio sam da pomognem nekom ko dolazi iz grada u kojem sam proveo detinjstvo i za koji sam vezan. Kontaktirao sam njegove roditelje i nadam se da će im ova pomoć značiti, a sama šansa da se nekom pomogne ovoj nagradi daje veći značaj ali i motivaciju igračima da pokažu svoje fudbalsko umeće“, istakao je Gigić, koji je nagradu primio u Ivanjici pre početka poslednje utakmice 5. kola Javor Matis - Mladost GAT.

Kompanija Mozzart posle svakog kola donira 50.000 dinara u humanitarne svrhe, a najbolji igrač te runde dobija priliku da pomenutu sumu opredeli za ustanovu za koju smatra da joj je pomoć najpotrebnija. Za igrača meseca nagrada je 100.000 dinara, a tokom sezone u Mozzart Bet Super ligi očekuju vas još brojna prijatna iznenađenja.

Podsetimo za najboljeg igrača 5. kola Mozzart Bet Super lige izabran je napadač Radničkog iz Niša Nikola Štulić, kojem će nagrada biti uručena u petak na Čairu pred početak meča sa Novim Pazarom.

Izvor: Mozzart Sport