Ekipa Novog Pazara iz istoimenog grada u okviru 6. kola Mozzart Bet Super lige Srbije gostuje u Nišu gde će odmeriti snage sa ekipom Radničkog.

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Vladimir Gaćinović ističe da protivnički trener raspolaže kvalitetnim igračima i dobro poznaje njegov tim, ali da će presudni biti karakter i veća želja za pobedom:

’’Znam Sivića dobro, iz Subotice je, a ja sam u Spartaku proveo oko četiri godine. Kolege smo i kad bi se našlo vremena popričali bismo i popili kafu. Radi se o iskusnom stručnjaku, koji ima pedigre. Dugo je radio u Mađarskoj, a vodio je i naše mlađe reprezentativne selekcije. Zna posao, o njemu imam jako dobro mišljenje i cenim ga kao trenera i ličnost. On prilično dobro poznaje našu ekipu, ali ne verujem da će to biti od presudnog značaja. Šestorica ili sedmorica momaka iz ovog sastava bili su standardni kod njega, ali dosta igrača je i otišlo tokom leta, čak i pre nego što sam ja došao. Kasnije smo uspeli da vratimo Lončara, Mujezinovića i Joksimovića, a ostale su i domaće snage Islamović i Zimonjić. Sve su to sada manje bitne stvari, nešto drugo će odlučiti utakmicu. Tu pre svega mislim na trenutni fokus i veću želju za pobedom. Trenirao sam Nišlije, poznajem tu sredinu. Uvek imaju kvalitetnu ekipu i dobro su organizovan klub. Što se nas tiče, otišli smo na megdan TSC-u sa malo lošijim zdravstvenim biltenom. Neki su i igrali bolesni, što je posebno bilo primetno u prvom poluvremenu. Nadljudskim naporima, pokazujući veliki karakter, uspeli smo da se nametnemo i da pobedimo odličnog protivnika. Tako razmišljamo i sada i tako idemo u Niš. Optimista sam, kao i uvek. Videćemo u kakvom će stanju da budu pojedini igrači. Jedni još uvek osećaju posledice, dok su se drugi posle pauze tek uključili u rad, vidno iscrpljeni virusom. Današnji trening pokazaće na koga možemo da računamo od početka, na koga 45 minuta, a na koga malo manje. Iskreno, još uvek nisam siguran kakvo je realno stanje. Znam samo da će igrati najspremniji i oni koji mogu da odgovore svim zadacima.’’

Meč 6. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Radničkog iz Niša i Novog Pazara igra se u petak 12. avgusta 2022. godine, sa početkom u 18:00 časova.

FOTO: FK Novi Pazar