Derbi meč 6. kola Mozzart Bet Super lige Srbije igra se u Beogradu gde ekipa Crvene zvezde dočekuje gradskog rivala, ekipu Voždovca.

Dva tima su tokom prethodne sezone odigrala tri međusobna susreta, a sva tri puta slavili su crveno-beli. Prvi meč odigran je u jesenjem delu šampionata na stadionu ’’Rajko Mitić’’, a domaći tim slavio je rezultatom 1:0. Drugi meč odigran je na proleće na Dušanovcu, a ekipa Dejana Stankovića ovoga puta je slavila ubedljivo rezultatom 0:3. Treći meč odigran je na kraju plej-of faze, a crveno-beli su na svom stadionu slavili rezultatom 3:1.

Šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković ističe da će zbog zgusnutog rasporeda i zahvaljujući širokom rosteru sigurno biti promena u timu, ali ne velikih:

’’Sigurno da će biti neka promena, ali ne mnogo, jer kada igraš na dva fronta ili tri kad počne Kup Srbije nije lako, s obzirom da idemo na pobedu u svakoj utakmici. Bitno je da se posle tih utakmica radi dobar oporavak, da se igrači što pre osveže i spreme za naredni meč. Mi imamo širok roster, uvek mogu da računam na adekvatne zamene. Opet ponavljam da svi dobro rade i da su svi spremni da igraju u bilo kojoj utakmici, kako prvenstvenoj, tako i u evropskoj.’’

Vršilac dužnosti šefa stručnog štaba ’’zmajeva’’ Mihajlo Trajković ističe da domaći tim ima ulogu apsolutnog favorita, ali da će njegovi igrači dati sve od sebe:

’’Pre svega bih čestitao protivniku na sjajnim rezultatima i prezentovanju naše zemlje u Evropi. Jasno je da su u ovom duelu apsolutni favorit i izuzetno jaka ekipa, bez obzira na to u kom sastavu igraju. Uprkos tome, kao i okolnostima u kojima mi dočekujemo meč, želim da prikažemo hrabar i borben Voždovac. Cilj je da uživamo u toj utakmici, da damo sve od sebe i pokušamo da se kao najmlađa ekipa u ligi pokažemo u najboljem svetlu i da ostavimo dobar utisak. Poštujemo protivnika, ali poštujemo i sebe.’’

Derbi susret 6. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Crvene zvezde i Voždovca igra se u subotu 13. avgusta 2022. godine, sa početkom u 20:45 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na programu TV Arena sport 1 Premium.

FOTO: FK Crvena zvezda