Danas je u prostorijama fudbalskog kluba Voždovac predstavljen novi šef stručnog štaba Nikola Puača. On je na toj poziciji zamenio Nebojšu Jandrića sa kojim je nedavno raskinuta saradnja.

Mladi stručnjak poslednje angažovanje imao je u Bačkoj, a vodio je još i Smederevo, Radnički iz Pirota, OFK Beograd i mlađe kategorije Crvene zvezde, dok će mu ovo biti prvi posao u Super ligi Srbije. Pored novog šefa struke u stručnom štabu biće još jedno novo-staro lice, Marko Savić. Talentovani trener, koji je prošle sezone osvojio triplu krunu sa estonskom Levadijom, već je radio u Voždovcu, tako da je dobro upoznat sa klubom i saradnicima.

Prvi čovek ’’zmajeva’’ Miloš Mirković poželeo je dobrodošlicu Puači i Saviću i poželeo im mnogo sreće u radu sa ekipom:

’’Fudbalski klub Voždovac nastavlja sa dosadašnjom praksom angažovanja mladih stručnjaka koji se uklapaju u profil trenera sa napadačkom filozofijom. Iako je, generalno gledano, takvih malo, na našim prostorima se uvek pojavi neko novo ime. Odluka je ovoga puta pala na Nikolu Puaču koga smo pratili u protekle tri sezone. On je izneo najprikladniji program rada, kao i plan razvoja mladih igrača. Za prvog asistenta izabrao je Marka Savića koji je već dokazan trener sa šampionskim ambicijama i već dobro upoznat sa načinom funkcionisanja našeg kluba, jer je ranije radio kod nas kao trener omladinske selekcije, ali i kao prvi asistent u stručnom štabu Jovana Damjanovića. Oba trenera izgledaju motivisano za naporan rad i razvoj mladih igrača kroz napadačku igru kojoj težimo, tako da nama kao klubu preostaje samo da im poželimo puno uspeha u daljem radu.’’

Novi šef struke Nikola Puača izrazio je zahvalnost na ukazanoj prilici i istakao da je spreman za izazove koji predstoje:

’’Veoma sam srećan što dolazim u klub kao što je Voždovac i što sam sa upravom našao zajednički jezik. Nastojaćemo da negujemo imidž koji je građen godinama, atraktivan i ofanzivan fudbal koji će nam donositi što veći broj golova, a naravno i bodova. Disciplina, dobra organizacija i kontrola lopte je nešto na čemu ćemo insistirati kako bismo te ciljeve i ispunili. Verujem da imamo igrački kadar i potencijal da ostvarimo odlične rezultate. Drago mi je što sam kao Voždovčanin baš ovde na ’’krovu’’ dobio šansu da debitujem u Super ligi Srbije.’’

FOTO: FK Voždovac