U Subotici će se danas u okviru poslednjeg 37.kola Super lige Srbije u ’’derbiju Bačke’’ sastati domaći Spartak Ždrepčeva krv i  gosti iz Bačke Palanke, ekipa OFK Bačka. Oba tima obezbedila su opstanak u elitnom rangu i u meč ulaze bez bilo kakvog pritiska, ali je pobeda u ovom susretu sigurno stvar prestiža.

Subotičani su na petnaest prolećnih mečeva ostvarili učinak od pet pobeda, uz tri remija i sedam poraza. U prethodnom kolu su kao gosti pretrpeli poraz u duelu sa ekipom čačanskog Borca, a rezultat je bio 1:0. Trenutno zauzimaju 10.mesto na superligaškoj tabeli sa 29 bodova na svom kontu, tri manje od devetoplasiranog Čukaričkog i pet više od jedanaestoplasiranog Radnika. Ekipa iz Bačke Palanke je tokom prolećne polusezone imala neobičan učinak, jer nakon petnaest odigranih mečeva nemaju nijedan nerešen rezultat. U tom periodu ostvarili su šest pobeda i pretrpeli devet poraza. U prethodnom kolu na svom stadionu su savladali ekipu Radnika iz Surdulice, a rezultat ovog susreta bio je 1:0. Trenutno zauzimaju 12.mesto na superligaškoj tabeli sa 23 boda na svom kontu, jednim manje od jedanaestoplasiranog Radnika i jednim više od trinaestoplasiranog Rada.

Dva tima su tokom aktuelne sezone već odigrala tri susreta, dva u okviru šampionata i jedan u Kupu Srbije, a Subotičani su bili uspešniji. Prvi meč odigran je u Novom Sadu gde je OFK Bačka bila domaćin, a završen je pobedom Spartaka rezultatom 1:3(0:2). Jedini pogodak za Bačkopalančane postigao je Mladen Galić, dok sus strelci za goste bili Ognjen Mudrinski, Vladimir Torbica i Milan Makarić. Drugi meč odigran je u okviru Kupa Srbije u Bačkoj Palanci, a gosti su tom prilikom slavili rezultatom 0:3(0:2). Strelci za subotički tim bili su Milivoj Krmar, Ognjen Mudrinski i Đorđe Ivanović. Treći meč odigran je u Subotici i završen podelom bodova, a rezultat je tom prilikom bio 0:0. Tokom ranijih sezona dva tima se nisu međusobno sastajala, jer se nisu takmičili u istim rangovima.

U taboru domaćina sve je spremno za poslednji ovosezonski meč, a cilj je da se takmičenje završi još jednom pobedom. O tome je u kratkoj izjavi za medije govorio i trener u stručnom štabu subotičkog tima Miloš Kruščić:

’’Želimo na najbolji način da se oprostimo od domaće publike i pobedom završimo dugo prvenstvo.’’

Najefikasniji prvotimac ’’golubova’’ tokom ove sezone, napadač Ognjen Mudrinski, istakao je da očekuje lepu utakmicu, jer su oba tima obezbedila opstanak i u nju ulaze bez pritiska:

’’Sa Bačkom smo ove sezone snage odmerili već tri puta. Na dva meča smo bili uspešniji, jednom odigrali nerešeno. Utakmica bez većeg pritiska za obe ekipe garantuje igru lepu za oko. Nadam se da ćemo pobedom završiti šampionat uz podršku navijača koje pozivam da u što većem broju dođu na gradski stadion.’’

Gosti ne kriju oduševljenje zbog opstanka u elitnom rangu nakon izuzetno duge i naporne sezone, ali ističu da još uvek nije vreme odmora i da će i u poslednjem kolu ići na pobedu. O tome je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret govorio i defantivac bačkopalanačkog superligaša Nemanja Ilić koji je istakao da je ova utakmica velika šansa i za neke od rezervista:

’’Verujem da će većina igrača, dosadašnjih rezervista, učiniti sve da se dokaže kako bi i tokom naredne sezone branili boje OFK Bačka. Svaka utakmica šansa je za dokazivanje, zato očekujem zanimljivu utakmicu. Odigraćemo bez pritiska, što nije bio slučaj tokom prethodnih utakmica. Rezultat je bitan, zašto ne bismo pobedili ako nam se ukaže šansa. U opticaju su sva tri ishoda. Iza nas je naporna sezona. Prvih nekoliko utakmica bili smo domaćini u Novom Sadu, a da smo te utakmice igrali na našem stadionu ubeđen sam da bi naš bodovni saldo bio veći, a opstanak izvesniji. Izvukli smo pouke, stekli značajno iskustvo u najjačoj ligi i sa mnogo optimizma možemo da se spremamo za narednu sezonu.’’

Meč poslednjeg 37.kola Super lige Srbije između Spartaka i OFK Bačka igra se danas, u nedelju 21.maja 2017.godine, sa početkom u 16:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu Radio-televizije Vojvodine sa početkom u 16:00 časova.