Ivanjički Javor Matis u okviru 10. kola Mozzart Bet Super lige Srbije gostuje u Lučanima gde će odmeriti snage sa ekipom Mladosti.

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Igor Bondžulić očekuje težak komšijski derbi, jer su i jedni i drugi u delikatnoj situaciji u kojoj bodovi imaju veliki značaj:

’’Na redu je jedan komšijski derbi, postoji već godinama sportski rivalitet između Mladosti i Javora. Očekuje nas teška utakmica. Mi smo posle pet utakmica bez poraza vezali tri utakmice u kojima smo poraženi, tako da je na nama da tu seriju prekinemo. I u jednom i u drugom slučaju uvek se pitamo mi. I kada igraš dobro pitanje je kada ćeš odigrati slabiju utakmicu i prekinuti seriju i obratno. Imamo teškog protivnika, koji je takođe u delikatnoj situaciji. Oni imaju manje bodova od onoga što su zaslužili, naročito na domaćem terenu. Mi ćemo ovu seriju pokušati da prekinemo što pre, imamo priliku već u ponedeljak i nadam se da ćemo adekvatno odgovoriti na tu utakmicu. Grabež neće moći da igra zbog četiri kartona, a ima i sitnih povreda iz utakmice sa Kolubarom, ali medicinski tim pokušava da osposobi sve igrače. Svaki problem ćemo morati da rešimo i donesemo sa ovog gostovanja neki bod. Igrači na gostujućem terenu ne osećaju toliki pritisak kao na domaćem, gde su očekivanja veća i stvara se pritisak da utakmica mora da se dobije. Na gostovanju je manji pritisak na ekipu, a ponavljam i da nemamo mnogo iskusnih fudbalera. Možda zbog toga dolazi i do dobrog rezultata.’’

Meč 10. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Mladosti i Javor Matisa igra se u ponedeljak 05. septembra 2022. godine, sa početkom u 18:00 časova.

Foto: FK Javor Matis