Fudbaler beogradskog Partizana će od kompanije Mozzart dobiti i 50.000 dinara da uruči kao pomoć u humanitarne svrhe, kome god on bude smatrao da treba.

Nikola Čumić je imao savršeni debi u dresu Vojvodine, golove za TV špice postigli su Muhamed Badamosi, Đorđe Gordić, Nikola Bogdanovski, ali ako pričamo o najboljem ovog vikenda niko ne može ni da priđe Partizanovom centarforu Rikardu Gomešu, bez sumnje najboljem igraču 10. kola Mozzart Bet Super lige Srbije. Ujedno i prvom fudbaleru crno-belih koji je ove sezone poneo laskavo priznanje.

Bod osvojen u 168. večitom derbiju kao da je raširio krila ekipi Gordana Petrića i mada Kolubara svakako ne može da predstavlja ogledalo za krajnje domete crno-belih nema sumnje da će petarda u desetom kolu značajno pomoći timu pred početak takmičenja u grupnoj fazi Lige konferencije.

Startovaće Partizan protiv Slovacka, za rivale će imati i Nicu i Keln, svakako teže rivale od onih kojima se nadao. Ali sve će biti mnogo lakše ako Rikardo Gomeš bude igrao kao u Lazarevcu. Het-trik, drugi u sezoni posle onog Anta Vukušića, plus asistencija za kompletno izdanje korpulentnog centarfora i dašak optimizma pred put u Češku.

Uostalom, Evropa je i do sada bila inspirativna za Gomeša. U crno-belom dresu do sada je odigrao 26 utakmica na međunarodnoj sceni i postigao sjajnih 16 pogodaka. Od toga četiri u grupnoj fazi Lige konferencije u prošloj sezoni. Ako računamo i kvalifikacije za isto takmičenje u ove dve sezone sve skupa 10 golova.

Postigne li još jedan nadmašiće učinak čuvenog Klea i postati najefikasniji Partizanov igrač u evrokupovima, a to bi bio podvig koji bi ga za sva vremena upisao u crno-bele almanahe.

Ako je i birao kada će da počne da trese mreže, nije mogao da izabere bolji trenutak.

Izvor: Mozzart Sport

Kraći video izveštaj o Rikardu Gomešu sa utakmice protiv Kolubare možete pogledati ispod: