Derbi meč 11. kola Mozzart Bet Super lige Srbije igra se u Novom Pazaru gde istoimena ekipa dočekuje aktuelnog šampiona, ekipu Crvene zvezde. Biće to duel dva najbolje plasirana tima, pa treba očekivati izuzetno zanimljivu utakmicu i veliku borbu.

Domaći tim je tokom aktuelne sezone zabeležio sedam pobeda, uz tri pretrpljena poraza, pa sa 21 bodom na svom kontu trenutno zauzima 1. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Radničkog 1923, a rezultat je bio 1:3. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili šest pobeda, uz dva susreta završena remijem, pa sa 20 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 2. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su na svom stadionu odigrali nerešeno sa ekipom TSC-a, a meč je završen rezultatom 1:1.

Dva tima su tokom prethodne sezone odigrala tri međusobna susreta, a crveno-beli su u sva tri bili izuzetno ubedljivi. Prvi meč odigran tokom jesenje polusezone u Novom Pazaru završen je rezultatom 0:4, dok je prolećni duel na stadionu ’’Rajko Mitić’’ završen rezultatom 5:0. Treći meč odigran u Kupu Srbije, takođe odigran u Beogradu, završen je rezultatom 8:0.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Vladimir Gaćinović ističe da je euforija u gradu velika i da mu je žao što će igrati bez podrške navijača:

’’Najpre bih da se zahvalim ovdašnjoj sportskoj javnosti, građanima i navijačima na srdačnom dočeku po povratku iz Kragujevca. I sad se naježim kad se setim te noći. Žao mi je što ćemo protiv Crvene zvezde igrati bez publike, jer je euforija velika. I posle sedam pobeda u nizu sa obe noge smo čvrsto na zemlji. Optimista sam. Liga je izjednačena i svako može svakoga da pobedi, ali je Crvena zvezda dva koplja iznad. Najbolji su u regionu. Mogli bi da sastave dva tima kadra da se bore za titulu prvaka države, pa priča o njihovoj istrošenosti zbog igranja na domaćoj sceni i u Evropi ne pije vodu. Na slatkim sam mukama da sastavim ekipu, a posebno što se u pobedi nad Radničkim 1923 u Kragujevcu nametnulo dosta novih kandidata.’’

Šef stručnog štaba crveno-belih Miloš Milojević ističe da je rival u odličnoj formi i da je za pobedu neophodan bolji odnos, bolja igra i efikasnost:

’’Motiv je uvek tu, a igrači su shvatili da smo na dobrom putu što se tiče igre i samo nam fali rezultat. Za to nam je potreban isti ili bolji odnos, jer idemo na gostovanje ekipi koja je u dobroj formi i na vrhu tabele. Zato, ništa sem dobrog odnosa, bolje igre i veće efikasnosti nam ne preostaje. Oni imaju sjajnu ofanzivnu tranziciju, kompaktni su, poletni po bokovima, imaju odličan prekid. Generalno, tu je dosta dobrih pojedinaca za ovaj nivo takmičenja. Osećaju se dobro u sistemu koji je posložio i uigrao kolega Gaćinović. Sigurni su, kao što rekoh i uigrani i to je njihova prednost, ali verujem u nas, naš kvalitet i ono što radimo. Verujem da sa dobrim odnosnom, uz maksimalno zalaganje, možemo do pobede u Novom Pazaru. Ivanić je počeo da trenira sa ekipom, a videćemo na današnjem treningu da li je spreman ili nije. Međutim, postoji velika šansa da zaigra. Videćemo još šta ćemo kada je reč o taktici, ali razmišljam o nekim varijantama šta je najbolje. Moramo da zadržimo naš intenzitet i ono što hoćemo da radimo. Treba nam ekipa koja je spremna da pobedi Novi Pazar i donese tri boda u Beograd.’’

Derbi susret 11. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Novog Pazara i Crvene zvezde igra se u nedelju 11. septembra 2022. godine, sa početkom u 17:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na programu TV Arena sport 1 Premium.

FOTO: FK Crvena zvezda