Fudbaler TSC-a iz Bačke Topole će od kompanije Mozzart dobiti i 50.000 dinara da uruči kao pomoć u humanitarne svrhe, kome god on bude smatrao da treba.

Trofej za najboljeg fudbalera kola nije menjao lokaciju. Posle 11. runde Mozzart Bet Super lige otišao je u Bačku Topolu, u ruke Martina Mirčevskog, a u istom mestu, istom klubu biće još neko vreme.

Laureat u izboru za najboljeg fudbalera kola je ponovo iz redova TSC-a, a ovog puta priznanje je pripalo Saši Jovanoviću, koji je igrao simultanku u Lučanima protiv Mladosti. On je vodio svoj tim do ubedljive pobede od 5:2, što je ujedno prvi put u istoriji da je klub iz Topole postigao “petardu” u gostima.

Statistički gledano, Saša Jovanović je postigao gol, asistirao za gol i još iznudio penal. Dovoljno za osmicu u izveštaju sa utakmice. Ali ni brojke ne mogu baš najbolje da oslikaju koliko je krilni napadač TSC-a dominirao terenom, koliku je glavobolju zadavao defanzivcima Mladosti.

Maltene svaki put kada je pipnuo loptu, Jovanović je napravio opasnu situaciju ispred gola Lučanaca. Možda ima i do toga što je do ovog leta bio igrač Mladosti, pa dobro poznaje i sve vrline i mane dojučerašnjih saigrača, ali i sve “tajne” terena u Lučanima.

Imao je Saša Jovanović devet napadačkih akcija protiv Mladosti, što je najviše u ligi u 12. kolu, od toga mu je pet prošlo, što je opet najbolji rezultat od svih igrača minule runde. Bio je fudbaler TSC-a i najuspešniji dribler kola, a InStat govori da je ostvario indeks 255, što mu je najbolji učinak od početka sezone.

Igrači TSC-a su treći put ove sezone dobili priznanje za Igrača kola. U prvoj rundi to je bio Mihajlo Banjac, u prethodnoj Martin Mirčevski, a sada je laureat Saša Jovanović. Kada se na to doda da je Žarko Lazetić bio najbolji trener jula, onda se vidi koliko je ova trećina sezone uspešna za Topolčane na individualnom planu. A, ni timski im ne ide nimalo loše…

Izvor: Mozzart Sport