Subotičani su na prikladnoj konferenciji za medije predstavili članove novog stručnog štaba na čelu sa šefom stručnog štaba Aleksandrom Veselinovićem.

Fudbalski klub Spartak Ždrepčeva krv predstavio je novi stručni štab na čelu sa Aleksandrom Veselinovićem koji će na klupi zameniti doskorašnjeg trenera Andreja Černišova. Njemu će u radu pomagati pomoćnici Vladimir Gaćinović i Savo Pavićević.

Članove stručnog štaba predstavio je potpredsednik kluba Goran Drača koji je u svom kratkom obraćanju istakao da smatra da je i pored određenih problema na kraju izabrano odlično rešenje:

’’Imali smo početnih problema u pronalaženju trenera i neprijatnih situacija, ne našom krivicom. Međutim, smatram da smo odabrali prave ljude i našli odlično rešenje.’’

Prisutnima se potom obratio i novi šef stručnog štaba Aleksandar Vasiljević koji je tom prilikom istakao da je zadovoljan postignutim dogovorom i najavio rad na afirmaciji mladih igrača:

’’Zahvalio bih se rukovodstvu Spartaka na ukazanom poverenju, osećam odgovornost prema poslu kojim se bavim i ljudima koji su nam ukazali povernje. Radićemo svi zajedno, profesionalno, vođeni istim ciljevima. Upoznati smo sa strategijom i politikom kluba i znamo da svake godine Spartak afirmiše nekoliko mladih igrača. I sada u državnim reprezentacijama Spartak ima dosta igrača i to je jasno opredeljenje u kom pravcu treba raditi. Imamo dugogodišnje iskustvo u radu sa mladim igračima.’’

Nakon trenera Vasiljevića prisutnima se obratio i njegov pomoćnik Vladimir Gaćinović koji je istakao da je došao u dobru fudbalsku sredinu:

’’Spartak je poznat klub u regionu. Ovde je dobra fudbalska sredina koja zna da prepozna kvalitet, a na nama je da se potrudimo da zadovoljimo apetite publike. Radićemo na tome da budemo stabilni superligaši, ali i da afirmišemo mlade igrače.’’

Pripreme prvog tima počeće prozivkom igrača koja je zakazana za sredu 14.jun u 14:00 časova. Planirano je da se predsednik kluba tada obrati igračima i upozna ih sa stanjem u klubu i planom priprema za novu sezonu. Prvi trening zakazan je za isti dan sa početkom u 17:00 časova, a tokom prvih pet dana planirano je da se radi smanjenim intenzitetom i  urade uobičajena testiranja. Krajem juna sledi putovanje na Zlatibor gde će ekipa boraviti dve nedelje i obaviti najvažniju fazu priprema za novu superligašku sezonu.

FOTO: fkspartak.com