Derbi meč 17. kola Mozzart Bet Super lige Srbije igra se u Beogradu gde domaći Partizan dočekuje goste iz Niša, ekipu Radničkog. Dueli ovih rivala uvek su izuzetno borbeni i uzbudljivi, a biće zanimljivo videti kako će se i jedni i drugi nositi sa trenutnim problemima.

Domaći tim je tokom aktuelne sezone odigrao petnaest mečeva zabeleživši deset pobeda i četiri remija, uz jedan pretrpljeni poraz, pa je uoči ovog kola sa 34 boda na svom kontu zauzimao 2. mesto na tabeli. Crno-beli su u prethodnom kolu na svom terenu odigrali nerešeno sa ekipom Javor Matisa, a meč je završen rezultatom 3:3. Gostujući tim je tokom aktuelne sezone odigrao šesnaest mečeva zabeleživši četiri pobede i četiri remija, uz osam pretrpljenih poraza, pa je uoči ovog kola sa 16 bodova na svom kontu zauzimao 11. mesto na tabeli. Nišlije su u prethodnom kolu na svom terenu poražene u duelu sa ekipom Crvene zvezde, a rezultat je bio 1:2.

Dva tima su tokom aktuelne sezone već odigrala jedan međusobni susret, na niškom stadionu ’’Čair’’. Utakmica je nakon mnogo uzbuđenja završena podelom bodova, a konačan rezultat bio je 3:3 (1:1). Strelci za niški tim bili su Bojan Mlađović, Stefan Dimić i Lazar Jovanović, dok su strelci za beogradski tim bili Bibars Natcho (penal), Slobodan Urošević i Rikardo Gomeš (penal).

Šef stručnog štaba domaćeg tima Gordan Petrić očekuje zanimljivu utakmicu protiv rivala koji gaji specifičan stil igre, ali ne ostavlja prostor za bilo kakav drugi ishod osim trijumfa crno-belih:

’’Sutra nas čeka jedna zanimljiva utakmica, iz prostog razloga što Radnički iz Niša igra potpuno drugačije od drugih ekipa. Možda jedino Mladost iz Lučana igra slično, čovek čoveka, pa će biti zanimljivo igrati protiv tog sistema. Videću danas kako se osećaju igrači, da li su se odmorili i da li ima povreda, pa ćemo se nakon treninga odlučiti za sutrašnji sastav. Ono što je sigurno, Partizan sutra mora da izađe u najjačem sastavu i da uzme sva tri boda. Lalatović je trener koji voli da igra protiv Partizana, imao je u prošlosti i dosta uspeha, čak i na našem stadionu. Ali, ne trena mi da se opterećujemo njima i njihovim načinom igre. Moji igrači treba da razumeju da ne treba da uđu u nervozu, već samo da gledaju svoj posao i da tu utakmicu dobiju na najlakši mogući način. Sigurno će biti teško, čitam da oni imaju dosta kadrovskih problema, ali to je klasična priča pred svaku utakmicu, ne treba da mislimo o tome. Normalno je da kod igrača ima malo zamora, ali moramo da izdržimo ovih pet utakmica i da zimsku pauzu iskoristimo pametno.’’

Pomoćnik u stručnom štabu gostujućeg tima Dragan Šarac nabrojao je sve kadrovske probleme, ali je i dalje optimista da je pozitivan rezultat moguć, ukoliko se neutrališe napadački potencijal crno-belih:

’’Etongu i Jamkam ne mogu da igraju zbog crvenih kartona, Etongu čak na dve naredne utakmice, tako da će propustiti i duel sa Kolubarom. Žute kartone imaju kapiten Aleksandar Pejović i Andreja Stojanović, dok su Saša Marjanović i Nikola Aksentijević povređeni, baš kao i japanski internacionalac Mićibući. To je doslovno kompletna odbrambena postava, i to pred duel sa napadački izrazito potentnom ekipom. Nisam siguran koliko možemo da pričamo o umoru kod ekipa kao što je Partizan, koje su navikle da igraju u ritmu četvrtak-nedelja i ipak imaju određenu širinu u svom rosteru. Ono što je nama u mislima, to je taj napadački potencijal Partizana, igrači koji prave razliku poput Rikarda, Natha, Dijabatea. Lako stvaraju šanse i postižu puno golova. Naša šansa je u jakom defanzivnom bloku koji bi ih eventualno neutralisao. Ne predajemo se unapred, to je sigurno. Na kraju krajeva, ovo je prilika za neke igrače koji možda ne bi dobili šansu da smo kompletni, da istu i iskoriste. Ovo su utakmice u kojima, ako nam se ukaže stopostotna šansa, jednostavno moramo da je iskoristimo. Naročito ako igrač izađe jedan na jedan sa protivničkim golmanom, kao što se to desilo Cvetkoviću protiv Zvezde. Partizan je, kao i Zvezda, rival koji to surovo kažnjava. Ali, ponavljam, zaista verujemo da, uprkos svim problemima, imamo čemu da se nadamo u Beogradu.’’

Derbi susret 17. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Partizana i Radničkog iz Niša igra se u nedelju 30. oktobra 2022. godine, sa početkom u 19:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na programu TV Arena sport 1 Premium.

FOTO: FK Partizan