Ivanjički Javor Matis u okviru 20. kola Mozzart Bet Super lige Srbije gostuje u Novom Sadu gde će odmeriti snage sa ekipom Mladosti GAT.

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Mladen Dodić ističe da je glavni cilj opstanak u ligi, a da je konkurencija žestoka:

’’Naš cilj se zna, a to je opstanak u ligi i radimo sve da bismo ostvarili taj cilj. Napravili smo analizu po završetku jesenjeg dela prvenstva, pa je bilo i odlazaka i dolazaka, sve sa ciljem da napravimo homogenu grupu, koja će na proleće doneti rezultat, jer je sve podređeno rezultatu. Zadovoljan sam prelaznim rokom, jer smo uspeli da angažujemo dosta iskusnih igrača. Jedan od njih je povratnik Miletić, koji je novi kapiten tima. Doveli smo i nekoliko mladih fudbalera, koji su budućnost kluba. Osim rezultata, radimo i na ostvarenju tog cilja, da ti mladi igrači u narednom periodu dobiju više šansi i da pokažemo da Javor dugi niz godina stvara igrače i na taj način pomaže igračima u ostvarivanju njihovih karijera. Imaćemo dosta konkurenata u borbi za opstanak. Pojačali su se, niko ne odustaje od borbe do poslednjeg i u takvoj situaciji bitni su svaki bod i gol. Prve utakmice su najteže za analizu, jer su pripreme jedno, a prvenstvo drugo. Prvi put se susrećem sa ekipom Mladosti. Dosta su menjali tim, kao i većina klubova. Mi nismo pretrpeli previše promena i očekujem da je i to naša snaga. Smatram da smo se dobro pripremili, ali nikada ne možete reći da je ekipa sto odsto spremna, baš zbog nekolicine igrača koji su se kasnije priključili. Siguran sam da smo oformili grupu koja može kroz ovo proleće da dođe do željenih rezultata i cilja.’’

Meč 20. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Mladosti GAT i Javor Matisa igra se u nedelju 05. februara 2023. godine, sa početkom u 18:30 časova.

FOTO: FK Javor Matis