Stručni štab ’’zmajeva’’ danas je okupio igrače i započeo letnje pripreme za novu superligašku sezonu.

Danas je sa pripremnim procesom krenula i ekipa beogradskog Voždovca koja je danas nakon prozivke pod ’’dirigentskom palicom’’ Ilije Stolice odradila prvi trening. Prisutne je pozdravio generalni direktor kluba Goran Grkinić koji je svima poželeo puno sreće i izneo koji su ciljevi kluba u novoj sezoni 2017/18:

’’Takmičarski želimo da ponovimo prošlu sezonu i da uđemo u plej-of, a zatim i da afirmišemo mlade igrače. Međutim, ukoliko se ukaže mogućnost, možda i napravimo korak koji vodi ka Evropi, ali naravno idemo postepeno sa ciljevima. Nećemo praviti mnogo promena u igračkom kadru, zadovoljstvo je i veliko što je stručni štab na čelu sa Ilijom Stolicom na okupu, jer je dosta učinio na afirmaciji kluba. Ukoliko i bude promena u igračkom kadru, već imamo spremne zamene iz sopstvenog pogona.’’


FOTO: fkvozdovac.rs

Prisutnima se potom obratio i šef stručnog štaba Ilija Stolica koji se takođe osvrnuo na zacrtane ciljeve i istakao da ekipa u sebi ima dosta potencijala i da je značajno napredovala:

’’Sa zadovoljstvom se vraćam obavezama i radu sa ovim momcima i sa nestrpljenjem očekujem početak rada. Prošle sezone apravili smo rezultatski iskorak, ali je došlo i do pomaka u igri, ideji. Jasno se videlo da je ekipa napradovala, što je jasan pokazatelj da ekipa ima dosta potencijala u sebi i spremni smo da u narednoj sezoni napravimo novi iskorak. Takođe ćemo i afirmisati veliki broj mladih igrača. Želimo da podmladimo tim i tome ćemo težiti. Kad već pričamo o iskoraku, veliki napredak je napravljen i u omladinskoj školi, te ih ovom prilikom pohvaljujem. Kadeti su ušli u kvalitetnu ligu Srbije, omladinci već drugu sezonu igraju. Perspektiva kluba je u omladinskoj školi, čak smo i priključili igrače iz omladinskog pogona na pripreme. Cilj i zadatak za sve nas je da od Voždovca u narednim godinama napravimo ozbiljnog superligaša, jer imamo sve predispozicije da uradimo tako nešto. Prezadovoljan sam što radim u Voždovcu, u ovakvom ambijentu i sa ovakvim ljudima.’’


FOTO: fkvozdovac.rs

Kapiten ’’zmajeva’’, iskusni Miloš Pavlović, istakao je da je uloga starijih izuzetno značajna za uklapanje mladih igrača i da mu je drago jer je ekipa na okupu:

’’Postavićemo ciljeve i želimo da ih ispunimo za narednu godinu. Drago mi je da je veliki broj igrača ostao na okupu i to će samo olakšati pripreme. Nadam se da neće biti povreda. Dosta je i omladinaca iz naše omladinske škole priključeno. Mi stariji smo tu da im pomognemo da se što pre uklope i što pre uđu u ritam seniorskog fudbala.’’

Ekipa Voždovca će tokom naredne dve nedelje trenirati u Beogradu, a u tom periodu će biti odigrana jedna prijateljska utakmica protiv ruskog Orenburga (27.jun, Stara Pazova). Ekipa se potom seli u Sloveniju gde će obaviti drugu fazu priprema, a planirana su i četiri prijateljska meča, od čega dva u Austriji (01.jul, Spartak Moskva – u Austriji; 04.jul, Arsenal Tula – u Austriji; 07.jul, Zorja; 11.jul, još uvek nije poznat protivnik).

Igrači koji su započeli pripreme: Popović, Milošević, Milović, Gajić, Putinčanin, Mihajlov, Ivković, Pavlović, Petrović, Zec, Ćirković, Duronjić, Ješić, Marković, Asani, Georgijević, Dražić, Stuparević, Damjanović, Vidaković, Purtić, Račić, Bigović, Mandić. Opravdano odsutni su: Srećković, Blagojević, Nikolić, Krasić i Filipović.

Pogledajte video prilog Sportnetwork-a sa ovog događaja:

FOTO: fkvozdovac.rs