Poznati su svi protivnici srpskih predstavnika u predstojećim kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope, kao i termini dvomeča u prve dve runde.

Danas je u Nionu održan žreb za kvalifikacione runde oba evropska klupska takmičenja, Ligu šampiona i Ligu Evrope. U ’’bubnju’’ su se našla i četiri spska predstavnika, ekipe Partizana, Crvene zvezde, Vojvodine i Mladosti iz Lučana.

Kada je reč o kvalifikacijama za Ligu šampiona, srpski predstavnik, ekipa Partizana, sastaće se u drugoj rundi kvalifikacija sa prvakom Crne Gore, ekipom podgoričke Budućnosti. Prvi meč igra se 11. ili 12.jula na stadionu u Humskoj, dok će se revanš meč igrati sedam dana kasnije u Podgorici.

Vicešampion Srbije, ekipa Crvene zvezde, sastaće se u prvoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope sa predstavnikom Malte, ekipom Florijane. Prvi meč će biti odigran 29.juna u Beogradu, dok će se revanš meč igrati 6.jula na Malti. Ukoliko uspešno prođu tu prepeku u drugoj rundi će se sastati sa pobednikom dvomeča Irtiš Pavlodar (Kazahstan) – Dunav Ruse (Bugarska). Crveno-beli bi prvi meč igrali u gostima 13.jula, dok bi revanš bio igran sedam dana kasnije, 20.jula, na stadionu ’’Rajko Mitić’’.

Ekipa Vojvodine će se u prvoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope sastati sa slovačkim Ružomberokom. Prvi meč igraće se 29.juna u Novom Sadu, a revanš je na programu 6.jula u Slovačkoj. Ukoliko uspešno prebrode ovu prepreku u drugom kolu kvalifikacija će se sastati sa norveškim Branom. Prvi meč igrao bi se 13.jula u Novom Sadu, a revanš bi bio 20.jula u Norveškoj.

Debitant u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ekipa lučanske Mladosti, sastaće se u prvoj rundi sa ekipom azerbejdžanskog Intera iz Bakua. Prvi meč zakazan je za 29.jun u Lučanima, dok se revanš meč igra 6.jula u Azerbejdžanu. Ukoliko uspešno prebrode ovu prepreku u drugom kolu kvalifikacija će se sastati sa pobednikom dvomeča Fola Eš (Luksemburg) – Milsami Orhei (Moldavija). Prvi meč igrao bi se 13.jula u Lučanima, a revanš bi bio igran sedam dana kasnije, 20.jula, na gostujućem terenu.