Kragujevački Radnički 1923 u okviru 25. kola Mozzart Bet Super lige Srbije gostuje u Novom Pazaru gde će odmeriti snage sa istoimenom ekipom.

Pomoćnik u stručnom štabu gostujućeg tima Darko Milisavljević svestan je da je učinak na startu prolećne polusezone ispod očekivanog nivoa i da je potrebno da svi u klubu zbiju redove i učine dodatni napor::

’’Teška je situacija, već pet utakmica smo bez pobede. Da li smo zaslužili više? Po prikazanim igrama sigurno da jesmo. Ipak, spletom nekih nesrećnih okolnosti ostali smo bez odgovarajućeg bodovnog učinka u prethodnih pet kola. Nema nam druge osim da što pre pronađemo izlaz iz trenutne situacije, a to možemo samo mukotrpnim radom i opštom mobilizacijom svih nas u klubu i oko kluba. Mi koji smo duži niz u godina u klubu najbolje znamo kroz kakve smo sve turbulencije prolazili u prošlosti, ali se nikada nismo predavali. Taj borbeni duh i sposobnost da se zbiju redovi onda kada je to najpotrebnije nešto je što je utkano u DNК ovog kluba i što mu je, uostalom, omogućilo da pregura brojne krizne periode u prošlosti. Sve je to sastavni deo ovog posla, jedan dan si najbolji, a drugi najgori. Da sad pobedimo Novi Pazar opet će nas svi uzdisati u nebesa, a da onda izgubimo od Napretka, svi će da nas ponovo kritikovati. Svi smo svesni toga i nemamo problem sa tim. Ono što je važno, to je da ova ekipa zna koliko vredi, a vredi daleko više od dva uzeta boda u prethodnih pet kola. Važno je da ostanemo pribrani, da nastavimo da verujemo u sebe i pokušamo da na naredne izazove odgovorimo na najbolji mogući način. Posle svih ovih nedavnih dešavanja nemamo drugog izbora osim da zbijemo redove i pokušamo da ostanemo neporaženi na gostovanju odličnoj ekipi Novog Pazara, koja se ove sezone bori za izlazak u Evropu. Sigurno da je Novi Pazar, kako zbog kvaliteta igračkog kadra, tako i zbog činjenice da igra odlično na domaćem terenu, favorit u predstojećoj utakmici, ali nama ne pada na pamet da se unapred predamo. Tačno je da imamo dosta kadrovskih problema pred ovu utakmicu i da je ovaj niz nešto slabijih rezultata stvorio određenu presiju kod igrača, ali ne želimo da od toga pravimo bilo kakvu vrstu alibija. Svako od igrača ko se bude našao u sastavu mora da pruži maksimum svojih mogućnosti, pa čak i više od toga, kako bi ispoštovao grb kluba čiji dres nos. Samo na taj način možemo doći do pozitivnog rezultata na ovom veoma teškom gostovanju.’’

Meč 25. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Novog Pazar i Radničkog 1923 igra se u ponedeljak 06. marta 2023. godine, sa početkom u 14:00 časova.

FOTO: FK Radnički 1923