Derbi meč 26. kola Mozzart Bet Super lige Srbije igra se u Novom Sadu gde ekipa Vojvodine na svom stadionu dočekuje goste iz Beograda, ekipu Čukaričkog. Ovaj susret ima veliki značaj za oba tima u borbi za bolji plasman, pa treba očekivati izuzetno borbenu i zanimljivu utakmicu.

Domaći tim je tokom aktuelne sezone zabeležio jedanaest pobeda, uz deset remija i četiri poraza, pa sa 43 boda na svom kontu trenutno zauzima 6. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti odigrali nerešeno sa ekipom Voždovca, a meč je završen rezultatom 0:0. Gostujući tim je tokom aktuelne sezone zabeležio petnaest pobeda, uz pet remija i pet poraza, pa sa 50 bodova na svom kontu trenutno zauzima 3. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Radnika, a rezultat je bio 1:0.

Dva tima su se već sastajala tokom jesenje polusezone, a meč na Banovom brdu završen je pobedom ekipe Čukaričkog rezultatom 2:0 (2:0). Strelca oba pogotka za ’’brđane’’ bio je Mohamed Badamosi u 23. i 30. minutu susreta.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Radoslav Batak ističe da postoji pritisak kod igrača koji treba pretvoriti u maksimalnu motivaciju:

’’Očekuje nas jako važna utakmica u kojoj Vojvodina ima bezbroj motiva. Jedan od njih je što u poslednjih pet utakmica Vojvodina nije slavila pobedu protiv Čukaričkog. Zato želim ovim putem da pozovem sve navijače da nas podrže u što većem broju, jer i sutra navijačka grupa ’’Firma’’ slavi 34 godine od osnivanja. Takođe sve naše sugrađane i prijatelje pozivam da dođu i da nam daju vetar u leđa da zajedno dođemo do pobede. I prošla utakmica protiv Voždovca bila je za nas utakmica sezone, pa je takva i sutrašnja, kao i svaka naredna po svojoj važnosti i po svom karakteru. Mi možemo da obećamo da se nijednog trenutka nećemo predati, da ćemo se boriti i da ćemo dati sve od sebe da dođemo do pobede. Sama činjenica da Vojvodina nije pobedila Čukarički na pet poslednjih utakmica govori dovoljno o kvalitetu našeg rivala. Akcenat je na nama i od prvog dana svojim igračima pričam da imaju kvalitet i da moraju da ga pokažu na terenu. Zato više želim da se obaziremo na priče o nama. Činjenica da nemamo nijednu pobedu protiv rivala iz vrha tabele za jednog sportistu treba da bude pozitivan pritisak, podstrek i motiv. Veći motiv od toga nam ne treba, a taj pozitivan pritisak treba da tinja do pred sam početak utakmice i onda samo jakog srca i hladne glave možemo sve da promenimo u konačnom ishodu. Trudim se da svakodnevno radim sa igračima na motivaciji, kroz razgovore i time što im prenosim svoja iskustva koja su i meni pomagala kroz karijeru. Imali smo određenih poteškoća još od prošle utakmice koju je Malbašić igrao bolestan i nakon toga je propustio dva treninga. Kabić još uvek nije u potpunosti oporavio zadnju ložu. Nikola Simić je zbog bolesti propustio jučerašnji trening, ali je dobra vest da se vraća Uroš Vitas nakon odrađene suspenzije. Videćemo danas na koga ćemo sve moći da računamo.’’

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Dušan Kerkez ističe da predstojeći meč ima veliki značaj u trci za što bolji plasman i mesto u evropskim takmičenjima:

’’Čar ovog dela prvenstva je u neizvesnosti. Svako je u stanju svakoga da pobedi. Ova polusezona je teška za sve, posebno jer u ovom trenutku nema mnogo dobrih terena na kojima igrom mogu da se osvoje bodovi i svi moramo da se adaptiramo. Pratimo i šta rade protivnici, ali smo fokusirani na nas i na naše izazove. Već smo ostavili po strani Radnik, analizirali taj susret i spremamo se za teško gostovanje Vojvodini. Imamo motiv u aktuelnoj trci, ali ne bih potcenio rivale. Partizan je Partizan, kakva god da je situacija u klubu i oko njega, imaju dobru ekipu i verujem da svaka promena donese nešto novo. Ne treba ih otpisati. Preostalo im je samo učešće u prvenstvu i, iako su daleko od titule, neće se odreći drugog mesta. Moramo da poštujemo Partizan kao klub i igrače koje imaju, jer su pokazali u pregršt situacija da imaju kvalitet. Trenutno su u krizi, ali to nije razlog da ih potcenimo. Kada je TSC u pitanju, radi se o klubu za svaku pohvalu u kojem moj kolega radi odličan posao. Igraju dobro, imaju kvalitetnu ekipu i siguran sam da ćemo se sa njima boriti do kraja. Na kraju ćemo podvući crtu i videti gde smo, ali sigurno da nam ovaj broj bodova daje motiv, volju i želju da napravimo nešto.’’

Derbi susret 26. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Vojvodine i Čukaričkog igra se u subotu 11. marta 2023. godine, sa početkom u 16:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na programu TV Arena sport 2.

FOTO: FK Čukarički