Danas je u Šapcu održana redovna sednica Izborne skupštine fudbalskog kluba Mačva na kojoj je produžen mandat dosadašnjem predsedniku Skupštine, gospodinu Dragojlu Laziću.

Na današnjoj redovnoj Izbornoj skupštini fudbalskog kluba Mačva mandat dosadašnjem predsedniku Skupštine kluba, Dragojlu Laziću, produžen je na još četiri godine, dok su za članove Nadzornog odbora izabrani Nataša Radovanović, Luka Lazarević i Negoslav Gačić.

Predsednik Skupštine FK Mačva Dragojlo Lazić izrazio je zahvalnost delegatima na poverenju koje su mu ukazali da i tokom naredne četiri godine predsedava Skupštinom kluba:

’’Nov mandat koji mi je poveren od strane delegata shvatam i kao priznajne za dosadašnji rad celokupne uprave kluba, ali i kao obavezu da i u narednom periodu Mačva postiže dobre rezultate. Ono što nam predstoji je angažovanje na dva koloseka. Prvi da se stadion dovede u stanje da ispuni uslove takmičenja u Super ligi, a drugi kolosek se odnosi na igrački kadar i pravljenje tima koji neće igrati samo jednu godinu, već su nam ambicije da postanemo stabilan superligaš. Nadam se da ćemo ove ambicije i ispuniti.’’


FOTO: fkmacva.com

Delegati su, na osnovu dnevnog reda današnje Izborne skupštine, za prvog potpredsednika kluba jednoglasno izabrali Dragana Antonića. On je, između ostalog, u svom obraćanju delegatima izrazio očekivanja da u narednom periodu saradnja kluba i delegata bude kvalitetnija i da se brojni predlozi i ideje, koje se mogu čuti tokom skupštinskog zasedanja, razmatraju svakodnevno u cilju što kvalitetnijeg funkcionisanja kluba.

Na dnevnom redu današnje Skupštine FK Mačva predstavljen je i Izveštaj o rezultatima takmičarskih selekcija za prolećni deo takmičarske sezone u 2017.godini.

Predsednik FK Mačva, Ivica Kralj, obraćajući se delegatima takođe je izrazio očekivanja da će u narednom periodu i delegati i veterani kluba biti bliži trenutnom rukovodstvu i da će saradnja biti unapređena. Kada je reč o rezultatima u protekloj takmičarskoj sezoni, napravljen je dobar rezultat i jedan veliki iskorak Mačve kao kluba i Šapca kao grada.

’’Sada nas očekuje jedan ozbiljan prelazni rok koji počinje 19.juna i traje do 31.avgusta, što je poprilično dug period. U dosadašnjim razgovorima sa nekim igračima poprilično je nezgodna situacija, zbog činjenice da će do kraja prelaznog roka već biti odigrano šest do sedam prvenstvenih kola. Mi ćemo se truditi, kao i do sada, da prelazni rok završimo što pre, da praktično ekipa koja ode na pripreme zapravo bude kompletna. Radićemo i na tome da se pojačamo kao ekipa u tih poslednjih nedelju ili dve pred start prvenstva. Ipak smo mi što se finansija tiče limitirani i ne možemo da budemo konkurenti ostalim ekipama poput Crvene zvezde ili Partizana. Mačva je klub sa velikom istorijom i renomeom i kada se pomene ovaj klub svi znaju da je iz grada Šapca, za razliku od nekih drugih klubova.’’