Ekipa Mladosti GAT u okviru 27. kola Mozzart Bet Super lige Srbije dočekuje goste iz Kragujevca, ekipu Radničkog 1923.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Nenad Lalatović veruje da njegov tim može da izbori opstanak u elitnom rangu, bez obzira na nezavidnu poziciju u kojoj se nalazi i imena rivala:

’’U goste nam stiže Radnički iz Kragujevca, koji sam trenirao prošle sezone, a preuzeo sam ih kad su bili poslednji na tabeli. I tada su mi svi govorili, kao i sada, da ne dolazim ni slučajno i da ću ispasti iz lige, ali jednostavno meni kad nešto kažete da ne radim, onda to uradim iz inata kako bih dokazao da to mogu. Radnički je kvalitetan tim i oni su posle Zvezde, Partizana, TSC-a, Čukaričkog i Vojvodine ekipa koja trenutno igra najlepši fudbal u Srbiji. Imaju na svakoj poziciji kvalitetne igrače i gore visoko u tom rombu raspolažu sa četiri, pet igrača koji mogu da jednim potezom reše utakmicu. Pokazali su to i protiv Napretka koji su pobedili sa 3:0. Moj tim nije pobedio na ’’Karađorđu’’ još od novembra, što je zabrinjavajuće, jer imamo zavidan kvalitet. Pre nego što sam došao ovde dobro sam analizirao sve i kad sam video koji momci igraju shvatio sam da oni ne da ne zaslužuju borbu za opstanak, već po kvalitetu treba da budu među prvih šest ekipa. Raduje me dobra atmosfera u timu i verujem da ćemo se sutra radovati. Čeka nas teška utakmica, ali mene ne zanima ko je protivnik. Došao sam ovde da dam sve od sebe i da pokušam da koliko sutra zabeležimo pobedu. Svi dobro rade, pokazali su već protiv Partizana da imaju kvalitet, jer kad pobedite na JNA sa 4:0, to sasvim dovoljno govori o kvalitetu ekipe. Posle te utakmice neke su izgubili, neke odigrali nerešeno, ali su u tim mečevima bili bolji i zaslužili pobede. Međutim, nisu imali sportske sreće, koje ćemo nadam se imati protiv Radničkog iz Kragujevca. U Kragujevcu sam proveo veoma lepih šest meseci i želim da se zahvalim svim ljudima u tom klubu, a posebno sportskom direktoru Slavku. Takođe, sa njihovim trenerom Joksom igrao sam davno zajedno u Radničkom, koji smo tada uveli iz druge u prvu ligu. Joksi želim sve najbolje, on je izvrstan trener i verujem da će tek pokazati koliko može sa Radničkim. Biće dosta promena u timu u odnosu na prošli meč, ali pravi uvid u sve u ekipi imaću tek posle reprezentativne pauze. Tada ću videti koliko mogu. Sigurno neki igrači koji su bili standardni neće biti u startnih jedanaest nakon te pauze, jer je očigledno da tu nešto škripi dok ne osvajamo bodove i dok smo pretposlednji na tabeli, sa bodom više od Radnika. Zavisi dosta i od toga kako će se igrači pokazati sutra protiv Radničkog. Na pauzi ćemo ići na Zlatibor, gde putujemo u ponedeljak. Odigraćemo i prijateljsku utakmicu upravo protiv Radničkog. Posle tog se vraćamo u Novi Sad i spremamo se za sledeće utakmice koje nam život znače.’’

Meč 27. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Mladosti GAT i Radničkog 1923 igra se u petak 17. marta 2023. godine, sa početkom u 18:00 časova.

FOTO: FK Mladost GAT