Zemunci započeli pripreme za sezonu u elitnom rangu

  • Kategorija Vesti
  • Pročitano: 2164

Novi superligaš, ekipa Zemuna, započela je tokom vikenda pripreme za predstojeći šampionat u kome će pokušati da sačuva mesto u elitnom rangu.

Fudbaleri i stručni štab novog superligaša Zemuna započeli su u subotu pripreme za takmičarsku sezonu 2017/18. Šef stručnog štaba Milan Milanović na raspolaganju je imao 25 fudbalera, a još uvek je neizvesno u kakvom će sastavu Zemunci pokušati da izbore opstanak u elitnom rangu.

Okupljenje su pozdravili predsednik kluba Dragan Vukoičić, sportski direktor Milan Bogdanović, kao i tehnički operativac Rajko Ćuk, poželevši igračima uspeh i sreću u debitantskom izdanju među superligašima.

Sedmorica igrača koji su igrali tokom prethodne sezone već su napustila ekipu, neki su pred odlaskom, a od novajlija su na okupljanju bili Elmir Asani (Voždovac), Jovan Čađenović (Bežanija) i Marko Nikolić (Omladinac Stari Banovci), kao i dvojica igrača iz mlađih kategorija. Sa ekipom trenira i Miroslav Lečić (Jagodina), ali još uvek nije izvesno da li će doći do njegovog angažovanja.

Trener Milanović veruje u opstanak u eliti, a za to je najvažnije da uprava kluba uspe u nameri da zadrži okosnicu tima. Prema njegovim rečima planirano je da se angažuje nekoliko iskusnijih fudbalera, četvorica ili petorica, koji bi pomogli u nameri da se izbori plej-of i tako osigura superligaški status. Prepreka za to po njemu mogu biti samo finansije, ali se nada da će se i taj deo razrešiti pre početka sezone.

Zemun će dve nedelje raditi u Beogradu, a onda sledi odlazak na visinske pripreme. U planu je nekoliko pripremnih utakmica, prva već 30.juna, a zatim još četiri. Još uvek nije precizirano ko će biti protivnici, ali se zna da će generalna proba biti sedam dana uoči početka šampionata.

Organizacije
Naslovni sponzor
Medijski sponzor
Sponzor zvanične lopte