Novi superligaš, ekipa Zemuna, započela je tokom vikenda pripreme za predstojeći šampionat u kome će pokušati da sačuva mesto u elitnom rangu.

Fudbaleri i stručni štab novog superligaša Zemuna započeli su u subotu pripreme za takmičarsku sezonu 2017/18. Šef stručnog štaba Milan Milanović na raspolaganju je imao 25 fudbalera, a još uvek je neizvesno u kakvom će sastavu Zemunci pokušati da izbore opstanak u elitnom rangu.

Okupljenje su pozdravili predsednik kluba Dragan Vukoičić, sportski direktor Milan Bogdanović, kao i tehnički operativac Rajko Ćuk, poželevši igračima uspeh i sreću u debitantskom izdanju među superligašima.

Sedmorica igrača koji su igrali tokom prethodne sezone već su napustila ekipu, neki su pred odlaskom, a od novajlija su na okupljanju bili Elmir Asani (Voždovac), Jovan Čađenović (Bežanija) i Marko Nikolić (Omladinac Stari Banovci), kao i dvojica igrača iz mlađih kategorija. Sa ekipom trenira i Miroslav Lečić (Jagodina), ali još uvek nije izvesno da li će doći do njegovog angažovanja.

Trener Milanović veruje u opstanak u eliti, a za to je najvažnije da uprava kluba uspe u nameri da zadrži okosnicu tima. Prema njegovim rečima planirano je da se angažuje nekoliko iskusnijih fudbalera, četvorica ili petorica, koji bi pomogli u nameri da se izbori plej-of i tako osigura superligaški status. Prepreka za to po njemu mogu biti samo finansije, ali se nada da će se i taj deo razrešiti pre početka sezone.

Zemun će dve nedelje raditi u Beogradu, a onda sledi odlazak na visinske pripreme. U planu je nekoliko pripremnih utakmica, prva već 30.juna, a zatim još četiri. Još uvek nije precizirano ko će biti protivnici, ali se zna da će generalna proba biti sedam dana uoči početka šampionata.