Ovogodišnji nastup u Evropi Crvena zvezda započinje protiv FK Florijana (Malta), a utakmica prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope na programu je u četvrtak, 29. juna u Beogradu na stadionu "Rajko Mitić" sa početkom u 20:30 časova.

Na konferenciji za medije pred ovaj susret novinarima se obratio šef struke crveno-belih Vladan Milojević kome će ova utakmica biti i debi na klupi beogradskog kluba.

Milojević se najpre osvrnuo na dobre strane protivnika sa Malte ali je i istakao da Crvena zvezda protiv svakog protivnika ide na pobedu, rekavši:
"Očekivanja u Crvenoj zvezdi su najviša i to će uvek tako biti. Na prvojoj međunarodnoj utakmici u ovoj sezoni protivnik nam je ekipa koja je do kvalifikacija došla osvajanjem nacionalnog Kupa. Oni imaju mnogo internacionalaca, najviše Argentinaca i Italijana, trener im je takođe Italijan i uspeo je svoj temperament da prenese na ekipu. Ispratili smo nekoliko njihovih utakmica do kojih smo mogli da dođemo. Oni su agresivna ekipa, pokazali su da imaju kvalitet time što su osvojili Kup. Bez obzira na to što su zauzeli petu poziciju u šampionatu razlika u bodovima u odnosu na prvoplasiranu ekipu nije bila velika tako da pozicija na tabeli ne oslikava njihov kvalitet. Crvena zvezda kao veliko ime poštuje svakog protivnika, ali ne plašimo se nikoga, nemamo nijedan razlog za to. Ukoliko se plašiš to znači da ne veruješ u sebe, a ja u svoje igrače imam maksimalno poverenje. Mi smo Crvena zvezda i suvišno je uopšte govoriti da čemo ići na pobedu, to se uvek podrazumeva, kako god da se zove protivnik".

Strateg crveno-belih dalje je istakao da problem Crvene zvezde kao i drugih superligaša jeste kratak period za pripreme, istakavši sledeće:
"Ne mogu da kažem da smo imali pripremni period u pravom smislu te reči. Imali smo 20 dana i pokušali smo sve da stavimo u to kratko vreme. Ipak, sve je to zna nas veliki izazov, a ja ne bih mogao da se bavim ovim poslom. Moram da se vodim onim što je činjenično stanje, a ne onim što bih ja voleo. Ranije je bilo mnogo više vremena za pripremu ekipa pred start evropskih takmičenja, ali ne verujem da će se ta vremena opet vratiti. Moramo da se što pre prilagodimo novoj situaciji. Očekujem da će počinjati da se igra sve ranije jer UEFA pokušava što veći broj klubova da uključi u svoje takmičenje".

Milojević, dalje, ističe da je atmosfera u timu dobra i da to prestavlja kamen temeljac kako za evropske kvalifikacije tako i za predstojeću sezonu u Super ligi Srbije. Međutim, ono što može biti otežavajuća okolnost za oba tima u četvrtak uveče jesu vremenske prilike i visoka temperatura u Beogradu. U tom smislu Milojević dodaje:
"Mi smo dužni da izađemo i da igramo, a šta će biti to ćemo videti. Najbitnije za obe ekipe jeste zdravlje igrača, oni će sigurno na terenu izgubiti mnogo tečnosti i, ukoliko bude bilo neophodno, na delegatu je da odluči da li će biti potrebe za pauzom. Moramo da se prilagodimo uslovima i da što manje razmišljamo o tome, isto je za obe ekipe".

Utakmica Crvena zvezda - Florijana na programu je u četvrtak, 29. juna od 20:30 časova na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu. Takođe, obezbeđen je i direktan TV prenos na prvom programu RTS.