Danas su odigrane 3 utakmice prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope u kojima su učešće imali naši timovi: Crvena zvezda, Vojvodina i Mladost. Ekipe Crvene zvezde i Vojvodine kvalifikacije su započele pobedom dok je ekipa Mladosti poražena na svom terenu.

Crvena zvezda - Florijana (Malata) 3:0

Strelci: Boaći 45' i 89', Srnić 78'

Crveno-beli su se dugo mučili tokom većeg dela prvog poluvremena da stvore izglednu šansu pred golom gostiju, da bi tek Boaći iz penala načeo mrežu gostiju. U drugom delu igre Crvena zvezda je zaigrala bolje i stvorila je više izglednih šansi što je rezultiralo sa dva nova gola u mreži Maltežana. Oba pogodtka postignuta su nakon kornera koje je izveo Milijaš a strelci su bili Srnić i Boaći. Na kraju, može se reći da je ovo bila rutinska pobeda crveno-belih i da ne bi trebalo da imaju većih problema u revanš meču na Malti 6. jula.

Vojvodina - Ružomberok (Slovačka) 2:1

Strelci: Malbašić 8' i 21' - Daniel 81'

Novosađani su sjajno započeli prvu ovosezonsku utakmicu, rano su stigli do vođstva preko Filipa Malbašića i dobrom igrom priveli prvo poluvreme kraju uz još jedan pogodak Malbašića. Očekivalo se da će Vojvodina rutinski privesti ovu utakmicu kraju i možda postići još koji pogodak. Međutim, Slovaci su zaigrali bolje u drugom delu igre i pogotkom Daniela u 81' minutu sačuvali nadu za prolaz dalje u revanš meču koji se igra 6. jula u Slovačkoj.

Mladost - Inter Baku (Azerbejdžan) 0:3

Strelci: Skarlatače 23' i 41', Alijev 75'

Ekipa Mladosti doživela je ubedljiv poraz na svom debiju u Evropi. Lučanci su imali svoje šanse koje su propustili, te po nepisanom fudbalskom pravilu bivaju kažnjeni za to. Najpre, Skarlatače iz slobodnih udaraca postiže dva pogodka u prvom delu igre, da bi u drugom delu igre Alijev svojim pogotkom verovatno stavio tačku na nadu Lučanaca da mogu do drugog kola kvalifikacija. Revanš meč na programu je 6. jula.

Foto: fkvojvodina.rs