Premijerni meč 2.kola Super lige Srbije igra se danas u Šapcu gde domaća Mačva dočekuje ekipu Zemuna. Biće to duel novih superligaša i timova koji su tokom prethodne prvoligaške sezone prikazali najbolji fudbal i uspeli da ostvare plasman u elitni rang.

Ekipa Mačve je sezonu započela ubedljivim porazom u Humskoj u duelu sa aktuelnim šampionom, ekipom Partizana, a rezultat je tom prilikom bio 6:1(4:0) za crno-bele. Zemunci su u premijernom kolu uspeli da ostanu neporaženi na gostovanju u Lučanima, a konačan rezultat susreta za ekipom Mladosti bio je 1:1(1:1).

Dva tima su se tokom prethodne sezone sastajala u dva navrata, u okviru Prve lige Srbije, a oba susreta Šapčani su rešili u svoju korist. Prvi meč odigran je u Zemunu, a ekipa Mačve je slavila rezultatom 1:3. Drugi meč odigran je u Šapcu, tokom prolećne polusezone, a crveno-crni su slavili rezultatom 2:1.

Domaćini u prvi superligaški meč na svom stadionu ulaze sa puno optimizma, kao i sa željom da poprave utisak nakon ubedljivog poraza u Humskoj. Ipak, svesni su da neće biti lako, jer mečevi u elitnom rangu za novajlije nikada nisu laki. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba Dragan Aničić koji je istakao da su Zemunci dobra i organizovana ekipa:

’’Ne možemo ništa da obećamo. Jedno je sigurno, da nas u Super ligi očekuju teške utakmice i one još teže. To nije nikakav alibi, ali jednostavno sada smo u takvom društvu. Zemun je jedna dobra i organizovana ekipa, dobro su se pojačali. Evo i prvo kolo u Lučanima gde su igrali nerešeno, a trebali su da dobiju utakmicu, to dovoljno govori. Sigurno je da ćemo mi sa naše strane učiniti sve što je u našoj moći da pobedimo, ali fudbal će se igrati i ako ne daj bože doživimo poraz. Tako da ova utakmica nije ni više ni manje bitna od svih ostalih koje nas očekuju.’’

On se osvrnuo i na trenutnu kadrovsku situaciju istakavši da su, sem Nemanje Lekanića, svi spremni za subotnju utakmicu i da neće biti velikih promena u ekipi:

’’Momci rade zaista dobro i nemam primedbi što se toga tiče, svakom se desi da ima loš dan. Nama se u utakmici sa Partizanom poklopilo mnogo stvari, možda čak i cela polusezona u jednoj utakmici, što se tiče grešaka. Tako da, mislim da smo izvukli neke pouke i da to nećemo ponavljati.’’

Prisutnima se obratio i prvotimac Bojan Matić, debitant u superligaškom takmičenju, koji je istakao da očekuje pozitivan rezultat:

’’Posle jedne teške utakmice mislim da nas očekuje lakši protivnik. Ekipu Zemuna smo u prethodnoj sezoni dva puta pobedili, tako da ne očekujem ništa manje ni ovoga puta, posebno iz razloga što igramo pred našom publikom koja je uvek bila naš dvanaesti igrač.’’

Novajlija u redovima crveno-crnih, Lazar Ivić, takođe je istakao da očekuje tri boda u duelu sa ekipom Zemuna:

’’Verujem da ćemo sutra uspeti da ostvarimo pobedu uz podršku naše publike koja je na ovom stadionu uvek dolazila u velikom broju, što nama igračima mnogo znači. U ekipi Zemuna nekoliko igračaje otišlo, došla su i nova pojačanja, i mislim da je ekipa istog kvaliteta kao i prošle sezone.’’

U taboru gostiju svi priželjkuju revanš Šapčanima za prošlogodišnje poraze, ovoga puta u elitnom društvu. O tome je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret govorio i čuvar mreže zemunskog tima Marko Milošević koji je istakao da će njegovi saigrači i on pokušati da stignu do pozitivnog rezultata i da ih ubedljiv poraz Mačve na startu šampionata neće zavarati:

''Idemo da se nadigravamo i ostvarimo pozitivan skor. Neće nas zavarati ubedljiv poraz Mačve u Humskoj. Ipak prve utakmice nisu merilo mogućnosti, naročito kada igrate protiv šampiona Srbije.''

On se osvrnuo i na prošlogodišnje duele, istakavi da da tada nije bio u klubu, ali da motiva kod njegovih saigrača ima na pretek i da će sigurno biti i mnogo publike da uveliča ovaj događaj:

''Nisam tada bio u klubu, ali sam ispratio da nas je Mačva zadužila. Biće zadovoljstvo igrati u takvoj atmosferi, na stadion pored Save uvek dolazi mnogo publike. To je još jedan motiv da se predstavimo u lepom svetlu i ostanemo neporaženi.''

Ulaznice za ovaj susret mogu se kupiti po sledećim cenama: Zapad – 500,00 dinara, Istok – 300,00 dinara i Jug – 200,00 dinara. Deca uzrasta do 16 godina mogu prisustvovati utakmicama jedino u pratnji roditelja ili staraoca, a u tom slučaju ulaz na stadion za ovaj uzrast je besplatan.

Meč 2.kola Super lige Srbije između Mačve i Zemuna igra se danas, u subotu 29.jula 2017.godine, sa početkom u 17:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.