Kragujevački Radnički 1923 u okviru 8. kola Mozzart Bet Super lige Srbije gostuje u Beogradu gde će odmeriti snage sa ekipom IMT-a.

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Dejan Joksimović ističe da je atmosfera nakon pobede u prethodnom kolu daleko pozitivnija, ali da je neophodan rezultatski kontinuitet:

’’Svakako da je atmosfera u ekipi nakon pobede nad Javorom daleko pozitivnija nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko sedmica. Sa druge strane, ovakve utakmice mogu vrlo lako da dovedu do emotivnog i mentalnog pražnjenja igrača, što nikako ne smemo da dopustimo. Iskreno se nadam da će nam ova pobeda predstavljati neku vrstu podstreka da dođemo do određenog rezultatskog kontinuiteta, a samim tim i željenog napretka na tabeli. Ekipa IMT-a je definitivno otkrovenje dosadašnjeg dela prvenstva. Oni već dugo igraju zajedno, čak nisu previše ni menjali ekipu koja je osvojila prvo mesto u Prvoj ligi Srbiji prošle sezone, a igrama i rezultatima u proteklih sedam kola pokazali su da i te kako mogu da budu nezgodan rival svim ekipama u superligaškoj konkurenciji. Ono u čemu su svakako najbolji, to je ofanzivna tranzicija, s obzirom da imaju dosta brzih igrača koji se lako transformišu iz faze odbrane u fazu napada. To je nešto na šta moramo posebno da obratimo pažnju na sutrašnjoj utakmici. U svakom slučaju, očekujem jednu izuzetno zahtevnu i tešku utakmicu, ali verujem da imamo dovoljno kvaliteta da se sa ovog gostovanja vratimo sa pozitivnim rezultatom. Nekoliko igrača se nakon utakmice sa Javorom požalilo na povrede. Naš medicinski tim poslednja dva dana čini sve što je njegovoj moći da te igrače oporavi i osposobi za sutrašnju utakmicu i ja se iskreno nadam da ćemo sutra nastupiti u najjačem sastavu.’’

Meč 8. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između IMT-a i Radničkog 1923 igra se u četvrtak 21. septembra 2023. godine, sa početkom u 16:30 časova.

FOTO: FK Radnički 1923