Ivanjički Javor Matis u okviru 8. kola Mozzart Bet Super lige Srbije gostuje u Novo Sadu gde će odmeriti snage sa ekipom Vojvodine.

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Radovan Ćurčić očekuje težak meč protiv kvalitetnog rivala, kome su takođe preko potrebni bodovi, ali i dobru partiju svojih igrača koji moraju dati sve od sebe:

’’Osmo kolo i sedma utakmica protiv ekipe koja je prošle sezone igrala plej-of. Nismo imali sreće sa rasporedom. Od tih osam utakmica, od ekipa iz plej-auta igrali smo samo protiv Radničkog iz Niša, a naša publika mogla se uveriti kakva je to ekipa. Da ne govorim o tome kakvi su ostali rivali, a posebno Vojvodina, koja je jedan od tri najveća kluba u srpskom fudbalu. Međutim, prethodne utakmice su pokazale da nemamo strah ni od jednog protivnika i tako idemo i u Novi Sad. Zadovoljni smo osvajanjem osam bodova, ali se ne zadovoljavamo i mislim da u narednim utakmicama možemo i moramo uvećati bodovni saldo. Sama Vojvodina je i kod prethodnog trenera Bataka i sada, kod mog cenjenog kolege Ranka Popovića, ekipa koja može da igra u većoj brzini. Čeka nas protivnik koji mora da pobedi, jer ima isto bodova kao i mi, a ima visoke ambicije. Međutim, mi se ne plašimo, idemo da damo sve od sebe i budemo kao u prvih šest kola, a ne kao u prvom poluvremenu u Kragujevcu, gde smo slabim ulaskom u utakmicu pokvarili sve što smo radili tokom cele sedmice i zasluženo izgubili. Sve do sada je bilo onako kako smo očekivali i želeli, sem poslednje utakmice. Ovo je prilika da se iskupimo kada je kvalitet igre u pitanju, rezultat će doći ili neće doći. Nama je bitno da budemo organizovani i disciplinovani, da možemo nakon utakmice da se pogledamo u oči. Moramo da se borimo za svaki bod i mučimo se da bismo opstali u ligi i to je naša sudbina, ne samo ove sezone. Već smo naviknuti na to i nećemo odustati.’’

Meč 8. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Vojvodine i Javor Matisa igra se u subotu 23. septembra 2023. godine, sa početkom u 19:00 časova.

FOTO: FK Javor Matis