Niški Radnički u okviru 10. kola Mozzart Bet Super lige Srbije gostuje u Beogradu gde će odmeriti snage sa ekipom Crvene zvezde.

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Nikola Trajković očekuje da će crveno-beli biti izuzetno motivisani nakon nekoliko poraza i da je neophodno da njegovi igrači odigraju disciplinovano i sa maksimalnom koncentracijom:

’’Odložena utakmica sa Železničarom bila je u dobrom momentumu za nas, jer smo u prethodne dve uzeli četiri boda i sa dosta samopouzdanja bismo ušli u nju. Ovako, sutra će biti naša deveta utakmica u ovom prvenstvu, a šesta na gostovanjima, od toga četvrta na strani protiv predstavnika Srbije u evrokupovima, što bi trebalo imati u vidu kada se analizira naš trenutni status na tabeli. Jasno je da posle Zvezde dolazi ključni period za nas, jer ćemo igrati sa rivalima koji su u našem rangu. Svima je jasno da je Zvezda ima verovatno najjači igrački kadar u poslednjih dvadeset godina. Možda ovo nije njihov momentum, ali poznajući sve ljude koji rade u klubu i njihov mentalitet verujem da je usledila opšta mobilizacija. Za njih će sutrašnja utakmica biti ključna i verujem da će oni ući jako motivisano od prvog minuta. Na nama je da budemo hrabri, odgovorni, rekao sam igračima da u ovakvim utakmicama nema šta puno da se izgubi. Moramo da budemo defanzivno koncentrisani, disciplinovani, kompaktni, ofanzivno da iskoristimo naš potencijal, da ne budu u nekom grču, već da iskoriste taj stadion, ambijent, teren i prikažu sebe u najlepšem svetlu. Jer ova utakmica, s obzirom na prilike u srpskom fudbalu, može da bude velika pozornica za naše igrače. Tri igrača su jutros dobila stomačni virus, oni će svi putovati, pretpostavljam i da će biti spremni, ali ne bih o imenima. Ako govorimo o nekom skautingu, oni su kroz pripremne utakmice igrali 3-4-3, to je neki sistem sličan našem i tu bismo mi verovatno izašli sistem na sistem. Opet, s druge strane, imamo neke informacije da su oni večiti derbi spremali sa četiri igrača u zadnjoj liniji, tako da moramo da imamo opciju A i opciju B. Nećemo uvek stati samo u niski blok, iako će nas Zvezda svojim kvalitetom u njega verovatno uvući. Imamo ideju da u određenim momentima utakmice izađemo visoko, pa zatim srednji blok, pa ako nas Zvezda uvuče u niski - trenirali smo i to, da probamo da odatle izađemo u neku tranziciju. Svakako, nismo vežbali samo defanzivu, radili smo i na ofanzivnim principima. Treba da pokušamo da igramo našu utakmicu, ali videćemo koliko će nam protivnik to dozvoliti.’’

Meč 10. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Crvene zvezde i Radničkog iz Niša igra se u subotu 30. septembra 2023. godine, sa početkom u 18:05 časova.

FOTO: FK Radnički Niš