Kragujevački Radnički 1923 u okviru 10. kola Mozzart Bet Super lige Srbije gostuje u Pančevu gde će odmeriti snage sa ekipom Železničara.

Novi šef stručnog štaba gostujućeg tima Feđa Dudić ističe da forsira napadačku igru, ali da će se u početku zbog nedostatka vremena za rad na detaljima prilagoditi trenutnim mogućnostima:

’’Sigurno da nas je odlaganje utakmice sa Radnikom u izvesnoj meri poremetilo, posebno u tom nekom mentalnom pogledu. Lično sam uveren da bismo tu utakmicu odigrali dobro i upisali sva tri boda. Sa druge strane, to odlaganje imalo je i svoju pozitivnu stranu, s obzirom da mi je pružilo mogućnost da se malo bolje upoznam sa ekipom, jer nije isto gledati igrače na TV-u i raditi sa njima uživo. Potrudio sam se da na ovih nekoliko treninga koliko smo odradili zajedno tokom ove sedmice prenesem igračima neke svoje zamisli i principe rada i mogu reći da sam jako zadovoljan načinom na koji su ih prihvatili. Ja kao trener forsiram napadački stil igre, uz što veći posed lopte. Međutim, nisam neko ko je tvrdoglav i ko ide glavom kroz zid, tako da ću nastojati da se prilagodim igračima dok oni ne budu u stanju da ispune ono što od njih očekujem. Dakle, u početku će to biti neki miks onoga što ja želim i trenutnih mogućnosti ekipe, a za kasnije ćemo već videti. Iako to ne pokazuje stanje na tabeli, radi se o jednoj kvalitetnoj ekipi, koja igra dosta dobro, naročito kod kuće. Imaju specifičan stil igre kome ćemo mi, nadam se, uspeti da se prilagodimo. Situacija je takva da je ova utakmica od velikog značaja za obe ekipe, ali na muci se poznaju junaci, tako da ćemo verujem uspešno odgovoriti ovom izazovu i upisati za nas dragocene bodove. Problemi sa povredama ne remete neke naše ambicije u predstojećoj utakmici. Nadam se da će oni igrači koji budu istrčali na teren u nedelju iskoristiti pruženu priliku na najbolji način i da će dati značajan doprinos u osvajanju novih bodova.’’

Meč 10. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Železničara i Radničkog 1923 igra se u nedelju 01. oktobra 2023. godine, sa početkom u 18:00 časova.

FOTO: FK Radnički 1923