Duel dva vojvođanska superligaša u okviru 3.kola Super lige Srbije igra se danas u Novom Sadu gde domaća Vojvodina dočekuje ekipu OFK Bačka iz Bačke Palanke. Domaći tim će imati sjajnu priliku da pred svojim navijačima opravda ulogu favorita i zadrži maksimalan učinak na startu sezone.

Novosađani su u premijernom kolu na svom stadionu savladali ekipu Čukaričkog rezultatom 1:0(0:0), a pobedu su ostvarili i na gostovanju u Surdulici gde su slavili ubedljivo rezultatom 0:4(0:2). Bačkopalančani su na startu sezone zabeležili dva poraza, prvi u Subotici u duelu sa ekipom Spartaka rezultatom 2:1(1:0), a drugi prethodnog vikenda na svom stadionu od ekipe Voždovca rezultatom 0:3(0:0).

Dva tima su tokom prethodne sezone odigrala dva međusobna susreta, a oba puta slavili su fudbaleri Vojvodine. Prvi meč odigran je u Novom Sadu, a rezultat je bio 1:0(0:0). Strelac jedinog pogotka bio je tom prilikom Aleksandar Paločević. Drugi meč odigran je u Bačkoj Palanci, a Novosađani su ponovo slavili rezultatom 0:1(0:0). Ovoga puta strelac jedinog pogotka bio je Nikola Ašćerić u samom finišu susreta.

U taboru domaćina svi priželjkuju nastavak serije pobeda, a novi trijumf pokazao bi da je ekipa na dobrom putu da ostvari zacrtane ciljeve. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba novosadskog tima Nenad Vanić koji je istakao da je neophodno da ekipa prži maksimum i ozbiljno shvati protivnika:

’’Po mom mišljenju, ostvarili smo dve očekivane pobede na startu sezone i sada se iskreno nadam da ćemo tako i nastaviti. Prethodna dva trijumfa su nam bitna za samopouzdanje, ali smatram da tek treba da pokažemo da smo na pravom putu i da ono od ranije nije bila slučajnost. Momci pokazuju veliku ozbiljnost na treninzima, pa sam siguran da u meč protiv Bačke nećemo ući sa devizom “lako ćemo”. Uostalom, mi i nismo u takvoj situaciji i samo ukoliko pružimo svoj maksimum nećemo strepeti za rezultat. Svaki drugi pristup može biti problematičan za nas. Verovatno i oni imaju ambiciju da ovde naprave dobar rezultat, što je prirodno i sportski, ali na nama je da im to ne dozvolimo. Dolaze nam posle dva vezana poraza i sigurno će sve učiniti da prekinu taj negativan niz. Međutim, kao što sam već više puta rekao, protiv koga god da igra Vojvodina je uvek favorit na svom terenu i to moramo pokazati. O našem narednom rivalu i načinu na koji će verovatno igrati protiv nas znamo dosta toga i spremni smo za utakmicu u kojoj će oni biti više defanzivno orijentisani, iako i mi moramo biti vrlo skoncentrisani u odbrani.’’

Šef stručnog štaba Vojvodine je istakao da pred ovaj susret nema većih kadrovskih problema i da će svi igrači biti na raspolaganju za ovu utakmicu:

’’Na našu sreću povređenih igrača nemamo i svi fudbaleri koji su registrovani i u trenažnom procesu biće u konkurenciji za startnu postavu. To nam govori da možemo očekivati jednu dobru utakmicu i, nadam se, pobedu. Nadam se da će navijači i ljudi koji vole Vojvodinu doći na stadion da nas podrže, kako bismo nastavili sa uspešnim rezultatima. Voleo bih da tribine budu popunjene, jer ovi momci na svakom meču daju svoj maksimum i žele da niz pobeda potraje što duže.’’

Gosti u ovaj meč ulaze sa željom da stignu do bodova i izbegnu seriju poraza, ali će otežavajuću okolnost svakako predstavljati kadrovski problemi. O tome je u izjavi za medije datoj uoči ovog susreta govorio i šef stručnog štaba Dragan Ivanović koji je ipak umereni optimista:

''Ostali smo bez Trivunovića, Bjeloša i Šarca, zbog povreda. Ne žalimo se, potrudićemo se da se na ''Karađorđu'' predstavimo kao dobra ekipa i da pokušamo da osvojimo bod ili tri.''

Trener Ivanović se potom osvrnuo i na kvalitete protivnika, ekipe na čijoj klupi je ne tako davno sedeo, ističući maksimalan učinak na startu dovoljno ilustruje o kakvom se timu radi:

''Vojvodina je tokom pauze dovela više kvalitetnih igrača, posle odlaska Puškarića, Melega i Paločevića. Maksimalan učinak na startu sezone dovoljno govori o kvalitetu Novosađana. Činjenica da sam sedeo na klupi ''lala'' i nije naša prednost u ovom momentu.''

On je istakao da bi bio zadovoljan i nerešenim rezultatom i da bi to mnogo značilo ekipi nakon startnih poraza:

''Ubeđen sam da će svaki pojedinac dati sve od sebe kako bismo iz Novog Sada doneli kući makar jedan bod, što bi u ovom trenutku bio pravi melem na ranu, posebno posle poraza od Voždovca.''

Ulaznice za ovaj susret mogu se kupiti po sledećim cenama: Zapad – 200,00 dinara, Istok – 100,00 dinara i Sever – 100,00 dinara. Za zapadnu i istočnu tribinu ulaznice će se prodavati na glavnoj blagajni stadiona (između zapadne i južne tribine), dok će se ulaznice za severnu tribinu prodavati u prostorijama navijačke grupe Firma na severnoj tribini stadiona. Za ovu utakmicu važiće i nove sezonske ulaznice FK Vojvodina (sezona 2017/18).

Meč 3.kola Super lige Srbije između Vojvodine i OFK Bačka igra se danas, u subotu 05.avgusta 2017.godine, sa početkom u 20:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na trećem programu TV Arena sport.