Ekipa Novog Pazara iz istoimenog grada u okviru 15. kola Mozzart Bet Super lige Srbije gostuje u Nišu gde će odmeriti snage sa ekipom Radničkog.

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Siniša Dobrašinović ističe da su Nišlije u poslednjih nekoliko kola igrale dobro, ali da veruje u pozitivan rezultat:

’’Biće možda i teže nego protiv Partizana. Slede mečevi sa ekipama protiv kojih očekujemo bodove. Radnički je pozitivan u poslednjih pet kola, ali optimista sam. Ako pogledam malo unazad, mislim da taj optimizam ima realnu osnovu. Igramo sve bolje i bolje. Idemo po bod ili bodove, koji će nam puno značiti. Drugo poluvreme protiv Partizana je putokaz kako bi trebalo da izgledamo, kako da igramo. Ponosan sam, kad nije išlo nastavili smo i trudili se. Za 90 minuta fudbala na isti način fokus mora da bude mnogo bolji. Kad budemo došli na taj nivo onda ćemo 99 odsto igrati u Evropi. Dobri su veznom redu, na krilima, u špicu sa Miljanom Škrbićem. Imaju Filipa Freja, kapitena Aleksandra Pejovića, vrsnog čuvara mreže Dragana Rosića. Kolega Nikola Trajković pokušava da igra, što je generalno dobro za naš fudbal. Mislim da su prošlost duge lopte i borba za drugu loptu. Može, ali kao alternativa. Mislim da je neophodno da se malo okrenemo Evropi. Nije potrebno da prepisujemo, jer takvo poimanje fudbala nosimo u sebi. To smo nasledili od trenera iz bivše SFRJ. Treba raditi i edukovati se, što predlažem svima. Tako će svi da napreduju, a posebno naš fudbal.’’

Meč 15. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Radničkog iz Niša i Novog Pazara igra se u petak 10. novembra 2023. godine, sa početkom u 17:00 časova.

FOTO: FK Novi Pazar