Derbi meč 4.kola Super lige Srbije igra se u sredu u Humskoj gde aktuelni šampion Partizan dočekuje gradskog rivala, ekipu Voždovca. Biće to duel timova koji su sjajno započeli sezonu, a kao i uvek treba očekivati otvorenu i borbenu utakmicu.

Crno-beli su prva dva prvenstvena susreta odigrali na svom stadionu, a savladane su ekipe Mačve rezultatom 6:1(4:0) i Javor Matisa rezultatom 2:1(1:0). U prethodnom kolu slavili su na teškom gostovanju u Subotici rezultatom 0:1(0:1). Voždovčani su sezonu otvorili na svom stadionu remijem u duelu sa ekipom Radnika, a rezultat je bio 0:0. Usledile su potom dve pobede, prva u Bačkoj Palanci u duelu sa ekipom OFK Bačka rezultatom 0:3(0:0), a zatim i na ’’krovu’’ protiv ekipe Borca rezultatom 2:1(0:1).

Dva tima su tokom prethodne sezone odigrala čak četiri međusobna susreta, tri u šampionatu i jedan u okviru Kupa Srbije, a crno-beli su imali maksimalan učinak. U prvom susretu Voždovac je kao domaćin poražen rezultatom 0:3(0:1), a strelci za crno-bele bili su Leonardo da Silva, Bojan Ostojić i Everton Luiz. Naredni je odigran u Humskoj, a crno-beli su bili još ubedljviji pobedivši rezultatom 4:0(2:0) pogotcima Uroša Đurđevića (dva pogotka), Nikole Milenkovića i Leonarda da Silve. Treći susret odigran je u okviru Kupa Srbije, a crno-beli su kao gosti nakon preokreta slavili rezultatom 1:2(1:0). Strelac jedinog pogotka za ekipu Voždovca bio je Nikola Srećković, dok su pobedu crno-belima doneli Uroš Đurđević i Leonardo da Silva. Poslednji susret odigran je u okviru plej-of faze Super lige Srbije, a ekipa Partizana je ponovo slavila nakon preokreta, ponovo rezultatom 2:1(0:1) i ponovo pogotcima Leonarda da Silve i Uroša Đurđevića (penal). Strelac jedinog pogotka za goste bio je Dejan Georgijević. Ako posmatramo rezultate prethodnih 16 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2005-2017) ekipa Partizana je bila daleko uspešnija sa čak 14 pobeda, uz jedan remi i jedan poraz.


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

Domaći tim u ovaj meč ulazi kao favorit, ali se svi dobro sećaju prethodna dva susreta i pobede tek nakon preokreta. O tome je na konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crno-belih Miroslav Đukić koji je istakao da učekuje tešku i neizvesnu utakmicu dva tima koji gaje ofanzivan stil igre:

’’Sutra nas očekuje, kao i uvek, težak meč protiv ozbiljne ekipe koja voli da ima posed, da ima loptu. Mislim da će biti otvorena borba, sa dobrim fudbalom, i da će biti teška i neizvesna utakmica. Svi u fudbalu želimo da pobedimo. Može da pobedi samo jedan. Biće to veoma težak i interesantan meč dva ofanzivna stila. Biće dobar meč, videćemo ko će da pobedi.’’

Trener crno-belih je potom govorio i o sastavu ekipe za ovaj susret istakavši da će biti rotacija u postavi i da su one neizbežne.

’’Rotacija će biti ponovo u ekipi. Imamo pred nama važne mečeve, tako da pokušavamo gde god možemo da odmorimo igrače da bismo se odmorili i sa svežom ekipom igrali meč. Nije to lako, ali pokušavamo to da izmerimo. Biće promena u ekipi, ali najbitnije je da se ne oseti na terenu.’’


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

U taboru gostiju ovaj meč vide kao priliku da pokažu svoj kvalitet, a priželjkuju da kao plod dobre igre dođe i pozitivan rezultat. O tome je na konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’zmajeva’’ Ilija Stolica koji je istakao da oba tima na startu sezone nisu doživela poraz:

’’Utakmica za sve nas predstavlja fudbalski praznik. Dolazimo šampionu na noge, ali imamo priliku da odmerimo snage i da pokažemo da i mi možemo da igramo lep, kvalitetan i dopadljiv fudbal, a nadam se i efikasan sa tako kvalitetnim protivnikom. Činjenica je da je to susret dve ekipe koje igraju napadački fudbal i koje iz tri utakmice izlaze bez poraza. Obe ekipe igraju sa dosta poseda lopte, tako da će biti interesantno videti kako će ekipe odgovoriti taktičkim zahtevima utakmice.’’

Prvotimac gostiju, golman Zoran Popović, istakao je u svom obraćanju predstavnicima medija da očekuje jako zanimljivu utakmicu:

’’Čeka nas jedna zanimljiva utakmica, sa dosta ofanzivnog fudbala. Ekipa Partizana gaji pas igru. Mislim da će pobediti onaj tim koji se bolje snađe na terenu i ko bude agresivniji i odgovorniji i ti segmenti mogu da odluče tok utakmice.’’

Ulaznice za ovaj susret mogu se kupiti na dan odigravanja, u periodu od 10:00 časova pa sve do početka utakmice. Cene ulaznica su sledeće: Jug – 250,00 dinara, Istok – 450,00 dinara, Zapad – 450,00 dinara i Loža – 3.000 dinara. Sezonske ulaznice važe za ovaj meč.

Derbi meč 4.kola Super lige Srbije između Partizana i Voždovca igra se danas, u sredu 09.avgusta 2017.godine, sa početkom u 20:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović