Kragujevački Radnički 1923 u okviru 22. kola Mozzart Bet Super lige Srbije gostuje u Ivanjici gde će odmeriti snage sa ekipom Javor Matisa.

Šef stručnog štaba Feđa Dudić ističe da su Ivanjičani neugodan domaćin i da očekuje teško gostovanje:

’’Sigurno da je atmosfera u svlačionici nakon ove dve pobede na jednom jako visokom nivou. Jednostavno, kada se pobeđuje, onda se i trenažni proces odvija bolje, igrači su motivisaniji za rad, pa je samim tim i lakše pripremati svaku narednu utakmicu. Javor je jedna ekipa na domaćem terenu, a potpuno druga ekipa na strani. Definitivno imaju tu neku prednost kada igraju kod kuće, osećaju se komotnije, dobro poznaju specifičnosti tog terena i ova prilagođenost im omogućuje da uspešno kompenzuju neki nedostatak kvaliteta u odnosu na druge timove. Sigurno nam neće biti nimalo lako da dođemo do bodova, naročito ako se ima u vidu da će ekipa Javora zbog trenutnog položaja na tabeli biti silno motivisana. Ipak, taj rezultatski pritisak neretko može da bude mač sa dve oštrice i zna da “pojede” igrače, što ćemo mi svakako gledati da iskoristimo u našu korist. Javor ima par izuzetno kvalitetnih pojedinaca u svojim redovima. Tu pre svega mislim na mladog Bosića, koji je po meni jedan jako dobar igrač koji je u stanju da pravi razliku na terenu, posebno u situacijama “jedan na jedan”. Takođe, novi napadač Stjuart izgleda prilično dobro i ima ozbiljan fudbalski pedigre, s obzirom da je prethodno igrao u Seriji A. Moraćemo da obratimo pažnju i na prekid, budući da ekipa Javora ima dosta visokih igrača, koji mogu da nam naprave problem u tom segmentu igre. Verovatno ćemo zbog specifičnosti terena, ali i samog protivnika, biti primorani da načinimo određene taktičke korekcije u odnosu na prošlu utakmicu sa Vojvodinom. To naravno ne remeti naše pobedničke ambicije u ovoj utakmici. Nastojaćemo da nametnemo naš način igre i da na taj način pokušamo da dođemo do željenih bodova. S obzirom da Ivanjica nije previše udaljena od Kragujevca, očekujem i značajnu podršku naših navijača, a mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da ih ne razočaramo i da osvajanjem nova tri boda produžimo ovaj niz dobrih rezultata.’’

Meč 22. kola između Javor Matisa i Radničkog 1923 igra se u nedelju 25. februara 2024. godine, sa početkom u 14:00 časova.

FOTO: FK Radnički 1923