Novosadska Vojvodina u okviru 22. kola Mozzart Bet Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Subotice, ekipu Spartaka Ždrepčeve krvi.

Šef stručnog štaba Božidar Bandović potvrđuje da rezultati tima nisu u skladu sa očekivanjima, ali da su pojedini delovi igre zadovoljavajući:

’’Za početak želim da čestitam našem klubu 110. jubilarni rođendan. Ova utakmica je veoma bitna za nas, jer smo osvojili jedan bod iz dve utakmice, baš kao i naš sledeći rival. Želimo da pokažemo onu igru sa priprema i taj ritam i toga ćemo se držati. Rezultati u ovom trenutku nisu u skladu sa očekivanjima, ali u pojedinim delovima igre izgledamo dobro i verujem u ove igrače. Mislim da igrači treba da veruju u sebe i da pobede tu negativnu energiju i nervozu. Želim da budu smireniji, ali da igramo sa više energije i jačim intenzitetom. Moramo da prihvatimo da na ovim terenima ne možemo da igramo kao na Kipru. Protiv nas je ekipa koja igra 3-5-2 i imaćemo jednu nisku odbranu, koju je taktički najteže savladati, ali moraćemo posedom i promenom strane da iskoristimo naš kvalitet. Ovo je utakmica kada treba da ga pokažemo. Naš stil je da imamo posed i od toga nećemo odustati i mislim da je to budućnost ovog kluba. U tim segmentima moramo da budemo svesni da ovakvi tereni više odgovaraju našim rivalima. Ali, moramo da pripazimo na momente kada imamo loptu, da se bolje pozicioniramo, da budemo bliži i da više pritiskamo i da donosimo bolje odluke. Nije tu bilo mnogo defanzivnijih tranzicija u kojima je protivnik bio opasan, ali u nekim situacijama moramo bolje da reagujemo, kao kod prvog gola u Kragujevcu. Mislim da je u ovom trenutku najvažniji taj mentalni pristup, da igrači imaju samopouzdanje da bi donosili prave odluke na terenu. Treba i može da bude bolje, posebno kada izgubimo loptu.’’

Meč 22. kola između Vojvodine i Spartaka ŽK igra se u nedelju 25. februara 2024. godine, sa početkom u 18:30 časova.

FOTO: FK Vojvodina