Beogradski Partizan u okviru 35. kola Mozzart Bet Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Lučana, ekipu Mladosti.

Šef stručnog štaba Albert Nađ ističe da je jasno koji problemi postoje u defanzivi i da se na tome najviše radilo na treninzima:

’’Iako ishod u Kruševcu smatram negativnim rezultatom, smatram da smo izašli na teren mnogo bolje nego protiv Vojvodine. Imali smo 26 ili 28 šuteva na gol, 14 u okvir, imali deset stoodstotnih šansi. Toliko nismo u poslednjih nekoliko utakmica zajedno. Mislim da smo igrali brže u napadu nego ranije. Lopta je brže išla, imali bolju kombinatoriku. Rekao sam šta mislim i igračima i ljudima iz kluba i iz stručnog štaba, ali neka to ostane među nama da se neko ne bi naljutio zbog stvari koje bih rekao. Vrlo lako primamo golove. Plaši me igra iza lopte, tu definitivno imamo problem. Ne vidim da je to problem discipline ili manjka želje. Igračima pobeda donosi mnogo više nego svima nama. Partizan će uvek da napada, ali da bi napadao, moraš dobro da se braniš. To ćemo probati što pre da rešimo. Ima napretka u ofanzivnom smislu, ali je problem defanzivna transformacija. Radili smo na tom segmentu tokom nedelje. To nam je problem duži period. Moja je ideja, a koju nije lako izvesti, jer to je samo radio Miroslav Đukić dok je igrao i radio je to fantastično: bitno je da napadač ne udari loptu, a ja kao defanzivac ne moram da je udarim! I meni je kako sam postajao stariji igrač, više bio fokus na protivničkom igraču nego na tome odakle lopta dolazi. Radili smo na treningu na tim segmentima, videćemo na utakmicama da li ide na bolje.’’

Meč 35. kola između Partizana i Mladosti igra se u nedelju 12. maja 2024. godine, sa početkom u 16:30 časova.

FOTO: FK Partizan