Niški Radnički u okviru 36. kola Mozzart Bet Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Ivanjice, ekipu Javor Matisa.

Šef stručnog štaba Dejan Joksimović ističe važnost predstojeće utakmice u ostvarenju konačnog cilja, a to je opstanak u elitnom rangu:

’’Igramo protiv ekipe Javora kojoj je takođe ovo jako bitna utakmica i oni se bore za opstanak. Javor je jedna jako dobro defanzivno organizovana ekipa, disciplinovana, koja igra sa dosta igrača iza lopte. Veoma su dobri u toj ofanzivnoj tranziciji, imaju jako dobar ofanzivni prekid i to su neke stvari na kojima smo radili preko nedelje i pripremali se za utakmicu. Imaju par individualaca koji mogu da jednim potezom reše utakmicu, tu pre svega mislim na Stjuarta, Bosića, Gojkovića, ali moram da istaknem i da je Javor dosta dobro izbalansiran tim i da pre svega preti opasnost od te neke njihove timske igre. Što se nas tiče naravno shvatamo u kakvom se momentu nalazimo i spremni smo pre svega da pružimo maksimum i sve ono što je potrebno da bi taj individualni kvalitet, koji mi imamo, došao i timski došao do izražaja. Još jedna u nizu utakmica koja u slučaju pozitivnog rezultata može da znači i konačan rasplet kada je u pitanju naš krajnji cilj, a to je opstanak u ligi. Imali smo prethodne nedelje meč loptu, da smo pobedili već bismo rešili to pitanje. Kao što znate završena je nerešenim rezultatom, negde nam nerešeni rezultat i sutra donosi taj željni cilj, međutim mi ćemo se kao i u prethodnim utakmicama truditi da odigramo što je bolje moguće. Ne kalkulišemo i idemo na pobedu. Mnogo igrača se posle utakmice sa IMT-om požalilo na povredu, neki su i pre utakmice bili povređeni. Videćemo na koga ćemo od njih moći da računamo, ima tu dosta igrača koji već duži vremenski period igraju pod nekim hroničnim povredama. Kod nekog se to naravno tokom vremena pogoršalo, kod nekih je još i dalje na istom nivou, ali uglavnom biće teško sastaviti tim. Ipak imamo širok roster. to smo pokazali na nekim prethodnim utakmicama i očekujem da momci koji budu dobili šansu daju svoj maksimum.’’

Meč 36. kola između Radničkog iz Niša i Javor Matisa igra se u subotu 18. maja 2024. godine, sa početkom u 16:00 časova.

FOTO: FK Radnički Niš