Ivanjički Javor Matis u okviru 36. kola Mozzart Bet Super lige Srbije gostuje u Nišu gde će odmeriti snage sa ekipom Radničkog.

Šef stručnog štaba Radovan Ćurčić ističe da su očekivali borbu do poslednjeg kola i da je dobra stvar što zavise od svojih rezultata:

’’Iza nas su dve dosta naporne utakmice, pre svega psihološki. Morali smo da pobedimo u oba susreta, ali nismo u tome uspeli. Osvojili smo četiri boda, međutim, mislim da smo odigrali dosta korektno i uložili poslednji atom snage. U oba susreta se desilo ono što nas prati cele sezone, a to su određeni padovi tokom devedeset minuta. Ne uspevamo u tim našim slabim momentima da se sačuvamo primljenog gola. Kada to kažem, mislim prevashodno na drugu utakmicu. Nismo uspeli svoju dominaciju u prvih dvadeset pet minuta da krunišem ubedljivijim rezultatom, koji bi nas sačuvao do kraja utakmice. Svoje slabosti znamo, ali i svoje kvalitete. Tako ulazimo u poslednja dva susreta, koja su nešto slično onome što smo imali u prethodne dve utakmice. Ono što uvek govorim, očekivali smo borbu do poslednje utakmice i to će tako i biti. Dobra stvar je što zavisimo od sebe samih, tako da se spremamo za utakmicu u Nišu, da damo sve od sebe, kao i svim utakmicama do sada. Veoma smo ponosni na osvojenih 36 bodova, jer smo uložili poslednji atom snage da bismo došli do njih. Ipak, to je za sada nedovoljno i moramo ih osvojiti još, kako bismo i sledeće godine igrali u Super ligi i za to se spremamo. Dosta naporne dve utakmice nas čekaju. Biće psihološki veoma teško, ali sam optimista i verujem da ova ekipa Javora može da ostvari cilj koji je sebi nametnula na startu sezone, a to je da i naredne godine bude superligaš.’’

Meč 36. kola između Radničkog iz Niša i Javor Matisa igra se u subotu 18. maja 2024. godine, sa početkom u 16:00 časova.

FOTO: FK Javor Matis