Fudbaleri Radničkog započeli su pripreme za novu sezonu 2023/24, a prozivku je izvršio novi stručni štab na čelu sa Nikolom Drinčićem.

Nakon obavljene prozivke igrača na početku letnjih priprema njima se obratio direktor kluba Dejan Propadalo koji je istakao da je novi šef struke Nišlija ostavio dubok trag kao igrač i kapiten, kao i da može biti uzor za svakog prvotimca:

’’Nikola Drinčić je ostavio dubok trag u Radničkom iz Niša. Kao kapiten, igrač, čovek može biti primer kako treba da se ponašate i ophodite prema svojim obavezama. Želim vam mnogo sreće i naravno uspešnu sezonu. Prepuštam sve šefu stručnog štaba, on ima punu podršku uprave kluba, svih u klubu i lično moju podršku. Ono što vam bude rekao to je to. Savet vam je da ga slušate, ukoliko želite da napredujete i budete dobri fudbaleri, posebno vi mlađi. Neki od vas, koji su igrali sa Drinčićem, znaju o čemu govorim, on je čovek sa izuzetnim ljudskim kvalitetima i može biti uzor svima.’’

Novi strateg ekipe sa Čaira, Nikola Drinčić, istakao je tokom svog obraćanja da vremena nema mnogo i da mora vredno da se radi, jer je prva utakmica već za pet nedelja. Takođe, smatra da Radnički kao klub ne zaslužuje da igra plej-aut i da se bori za opstanak:

’’Nije floskula, igraćemo ofanzivno i neka moja vizija je da gledamo nas kao tim, a ne toliko protivnika. Sigurno da ćemo igrati ofanzivni stil fudbala i to mogu da obećam. Što se tiče tih transfera, ko će ostati, ko će otići, mi imamo sa direktorom neki plan, koje igrače želimo i on se bavi sa tim, ja sam se usmerio na teren i tako ćemo funkcionisati. Iskreno, što se mene lično tiče, uvek imam velike planove i visoke ciljeve. Sigurno da klub kao klub ne zaslužuje da igra plaj-aut i da se bori za opstanak. To sam rekao od prvog dana i ja i dalje stojim pri tome i ne bežim od odgovornosti. Rekao sam da ću učiniti sve, ne samo da igramo plej-of, nego da probamo da se borimo za izlazak u Evropu, to je neko moje viđenje. Zadržali smo veliki broj igrača i nadam se da uz par dobrih pojačanja možemo da napravimo dobar rezultat.’’

Sportski direktor Aleksandar Jovanović istakao je da će ekipa tokom prve dve nedelje trenirati u Nišu, a zatim se seli u Bansko:

’’U Nišu ćemo raditi do 30. juna, odigraćemo dve utakmice do polaska, jedan protivnik biće Radnički iz Kragujevca. U Bugarskoj ćemo biti dvanaest dana i tamo ćemo odigrati četiri utakmice protiv Politehnike (02. jul), CSКA iz Sofije (05. jul), Slavije iz Sofije (09. jul) i Steaue (12. jul). Što se tiče igračkog kadra, glavni nosioci igre ostali su sa nama. Dovešćemo igrače na pozicijama na kojima smo deficitarni. To je mesto golmana, dovešćemo i vezne igrače, jednog špica. U pregovorima smo sa dosta dobrim i kvalitetnim igračima i u narednih par dana sigurno će doći dva do tri pojačanja i onda verovatno i do polaska na pripreme još par njih.’’

Sa novim šefom stručnog štaba Nikolom Drinčićem sarađivaće pomoćnici Vladimir Đorđević i Dejan Babić, dok će za golmane biti zadužen Stefan Radulović, a za kondiciju Đorđe Vlajković.

Prvom treningu prisustvovali su: Dimitrije Stevanović, Uroš Kitanović, Andreja Stojanović, Filip Frej, Aleksandar Vojnović, Vasilije Bakić, David Petrović, Tjeri Etongu, Mihajlo Terzić, Vanja Ilić, Stefan Čolović, Stefan Cvetković, Nemanja Belaković, Stefan Lazović, Mateja Pantić, Aleksa Dušanić, Pavle Ivelja, Matija Petrović, Lazar Prodanović. Zbog povrede su izostali Milorad Stajić i Đuro Zec, dok će se internacionalci Bazile Jamkam i Jusuf Bamidele ekipi priključiti za nekoliko dana.

Početak nove superligaške sezone zakazan je za 20. jul, a u premijernom kolu Nišlije će biti gosti ekipe Čukaričkog.

FOTO: FK Radnički Niš