Posle tronedeljne pauze koja je usledila na kraju fudbalske sezone 2023/24, danas su fudbaleri Partizana imali prvi trening sa novim šefom stručnog štaba Partizana, Aleksandrom Stanojevićem.

Po dolasku u Sportski centar „Partizan-Teleoptik“, igrači su uradili obavezne biohemijske analize, koje već dugi niz godina obavlja Opšta bolnica Acibadem-Belmedik.

Posle tradicionalnog govora u svlačionici i pozdravljanja ekipe, crno-beli su se uputili na teren gde su odradili prvi trening.

Okupljenim predstavnicima medija su se obratili generalni direktor Miloš Vazura i šef stručnog štaba Aleksandar Stanojević. Povratnik na klupu crno-belih najavljuje disciplinovaniji i  agresivniji Partizan, kao i bolju igru u odbrani:

’’Došao sam u poznatu sredinu, ali sa željom da sve nadogradimo. Oko 80 odsto igrača se promenilo, a prošlo je samo dve godine, što govori za sebe. Plan je da od 21. juna nastavimo sa radom u Sloveniji, a sa nama su trenutno i mladi igrači iz škole koje želim da vidim. Razgovarao sam sa rukovodstvom oko pojačanja, sa nekim igračima su u toku završni pregovori i očekujem da budu dogovoreni transferi narednih dana. Kreiraćemo sliku tokom priprema. Rivali u proverama su nam na nivou Lige šampiona i ostaje još da dogovorimo protivnika u poslednjem kontrolnom duelu. Partizan uvek ima za cilj da bude takmičarski nastrojen, da igramo na rezultat, ali samo pobeda nije dovoljna. Očekujem agresivan Partizan u narednom periodu. Radićemo na disciplini i defanzivi, ne samo poslednja linija već ceo tim. Prvo krećemo od odbrane, ali to je lakši deo posla, lakše je urediti odbranu nego napad.’’

Prvotimcima crno-belih su se tokom ovog dela priprema pridružili i igrači iz omladinske škole - golman Vukašin Jovanović, Ognjen Ugrešić, Nikola Simić, Milan Roganović, Dimitrije Janković i Mihailo Petrović, kao i Mihajlo Petković koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u ekipi Novog Pazara.

Crno-beli će do četvrtka 20. juna trenirati u Beogradu, a potom odlaze na drugi deo priprema koji će odraditi u Sloveniji, u Termama Čatež, gde će boraviti do 28. juna 2024. godine.

 

SPISAK IGRAČA:

Golmani: A. Jovanović, Krunić, Stevanović i V. Jovanović,

Odbrana: Živković, Filipović, Stojković, Roganović, Petrović, Kovačević, Miličić, Simić, Marković, De Medina, Antić

Vezni red: Šćekić, Ugrešić, Janković, Stjepanović, Ovusu, Kanute, Zahid, Natho

Napad: Severina, Kalulu, Jevremović, Mirčetić, Goh, Janković, Trifunović, Petković, Nikolić, Baždar, Saldanja, Đ. Jovanović, D. Jovanović

Produženi odmor, zbog čega ih danas nije bilo na prozivci, dobili su Gajas Zahid, Bibars Natho, Ksander Severina, Aldo Kalulu i Nejtan de Medina.

Početak nove superligaške sezone zakazan je za 20. jul, a u premijernom kolu crno-beli će biti gosti ekipe Napretka.

FOTO: FK Partizan