Fudbaleri Crvene zvezde su se okupili i odradili prvi trening u novoj sezoni, a šef stručnog štaba Vladan Milojević je na raspolaganju imao 26 fudbalera.

Na spisku su: Miloš Gordić, Ivan Guteša, Vuk Draškić, Ognjen Mimović, Lazar Nikolić, Andrej Đurić, Veljko Milosavljević, Milan Rodić, Viktor Radojević, Dalsio Gomeš, Edmund Ado, Luka Ilić, Nikola Knežević, Vasilije Kostov, Mirko Ivanić, Jovan Šljivić, Andrija Maksimović, Aleksa Vasilić, Piter Olanjinka, Jegor Prucev, Uroš Kabić, Aleksandar Katai, Veljko Vukojević, Đorđe Ranković, Žan Filip Kraso i Uroš Sremčević.  

Usled reprezentativnih obavezama na Evropskom prvenstvu, sa ekipom nisu Uroš Spajić, Nemanja Stojić i Srđan Mijailović, dok su Miloš Degenek, Adam Avdić i Vladimir Lučić povređeni. Ekipi će se naknadno priključiti Omri Glazer, Naser Điga, In Bom Hvang, Gelor Kanga, Kings Kangva i Šerif Endiaje.

Nova imena u odnosu na prolećni deo sezone su: Miloš Gordić, Andrej Đurić, Edmund Ado, Kings Kangva, Jegor Prucev i Uroš Kabić koji su se vratili sa pozajmica, kao i četiri fudbalera koji su priključeni prvom timu iz juniorskih selekcija. Reč je o Veljku Vukojeviću koji je omladinac, kao i o kadetima Aleksi Vasiliću, Đorđu Rankoviću i Vasiliju Kostovu. Tu su i novajlije Dalsio Gomeš i Luka Ilić.

Zvezda će letnje pripreme odraditi iz dva dela, a prva destinacija je Zlatibor na kom će crveno-beli biti od 19. do 29. juna. Tamo će odigrati jednu utakmicu, a rival će biti Mladost iz Lučana - 28. juna. Uslediće kratak predah za igrače koji će potom 2. jula otići u Sankt Peterburg. Tamo će boraviti do 13. jula i u međuvremenu odigrati tri kontrolne utakmice, a naknadno će biti saopšteno ko će biti rivali. Ipak, ono što je sigurno, to je da su termini – 4., 8. i 12. jul.

Terzić: Titula je cilj, želimo šampionski jubilej

Generalni direktor crveno-belih, Zvezdan Terzič, obratio se igračima i poželeo im sreću u predstojećoj sezoni, uz naglašene ciljeve koji su pred njima i koji se očekuju da budu ostvareni:

’’Dalsiju želim dobrodošlicu, a svi osim njega ste mnogo puta slušali ovo. Kaže operativni direktor Marko Petrović da je ovo godina jubileja i u pravu je, slavimo 80. rođendan kluba. U martu 2025. godine ćemo napraviti veliku proslavu i gledajte da to bude šampionski. Da tog 4. marta budemo prvi i sve bude kako treba. Znate vaše obaveze i šta nose dres i grb. Obaveze su velike i nije lako biti igrač Zvezde. Za to je potreban poseban DNK i genetika. Imate tu stare i iskusne asove koji će vam pomoći da uđete u ritam. Znam da su neki od vas čak i kadeti, ali vidite da Jamal koji je vaš vršnjak igra za reprezentaciju Španije u startnoj postavi. Nemojte da se plašite, jer ako budete imali strah, onda niste za Zvezdu. Vi iskusni, vodite Zvezdu, popunjavaćemo se i slušajte šefa uz kog ste stasavali. Ne sumnjam da će ovo biti prava godina. Jedini cilj je šampionska titula, i sve sem toga je katastrofa. Moramo da budemo prvaci. Slede pripreme, prvo Zlatibor, pa Rusija, a i taj dvomeč 20. i 27. avgusta u plej-ofu Lige šampiona nam je veoma važan. I to je cilj, ali o tom potom. Želim vam da vas prati zdravlje i da budete odgovorni prema obavezama. Srećno!’’

Milojević: Nadam se još jednoj trofejnoj sezoni

Šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević ističe da ima dovoljno vremena da se ekipa dobro pripremi i nada se još jednoj trofejnoj sezoni:

’’Imali smo nekih dvadesetak dana da se odmorimo, mislim da smo zaslužili ovaj odmor. Imamo dosta igrača koji su sa reprezentacijom i sigurno je da će biti kašnjenja prilikom njihovog dolaska. Znate da imamo igrače koji se trenutno nalaze i sa našom reprezentacijom na Evropskom prvenstvu. Nadam se da ćemo ih imati što kasnije iz razloga što želim da prođemo grupu, koliko god to bilo teško za mene, značilo bi za našu zemlju. Što se tiče prvenstva ono počinje krajem jula, imamo takođe i tu prvu utakmicu plej-ofa o kojoj ne razmišljamo, ima još mnogo vremena do nje. Svi igrači se nalaze u jako dobrom fizičkom stanju, imamo vremena da sve spakujemo u četiri nedelje, sve počinje od nule. Sve što je bilo do pre dvadeset dana ide u arhivu. Imamo ciljeve i želje, nadam se da ćemo odraditi pripreme na najbolji mogući način i da će igrači proći pripreme bez povreda. Takođe, nadam se da će se igrači koji će nam se priključiti kasnije vratiti zdravi i orni, da možemo da odgovorimo na najbolji način u prvoj utakmici domaćeg prvenstva. Mislim da treba u svim linijama sveža krv. Neminovno je da u Crvenoj zvezdi sve zavisi od transfera, da funkcioniše od tih sredstava. Jako je teško, na moju žalost znate da u svakom prelaznom roku moram da formiram novu ekipu, uvek su najbolji igrači najinteresantniji drugim klubovima, ali mislim da za sada dobro funkcionišemo. Svaki dobar igrač je dobrodošao, treba da se da šansa i našim mladim igračima, videćemo koliko će fudbalera brojčano na kraju biti.’’

Početak nove superligaške sezone zakazan je za 20. jul, a u premijernom kolu crveno-beli će dočekati ekipu Jedinstva iz Uba.

FOTO: FK Crvena zvezda