Ekipa Novog Pazara je juče započela pripreme za sezonu 2024/25 pod vođstvom novog šefa stručnog štaba Nikole Trajkovića. Prozivci je prisustvovalo 27 igrača predvođenih najbolje ocenjenim igračem Super lige Srbije iz prethodne sezone, Ademom Ljajićem.

Plavi će letnje pripreme odraditi iz dva dela, prvi deo biće obavljen u fenomenalnim uslovima Atletskog stadiona, dok će u drugom delu priprema ekipa boraviti na Zlatiboru. Prva pripremna utakmica će biti odigrana 29. juna u Novom Pazaru, 4. jula na Zlatiboru je zakazan meč protiv kiparskog Apoela iz Nikozije, a 7. jula protivnik će biti ruski premijerligaš Nižnji Novgorod koji sa klupe predvodi Saša Ilić. Igrači sa manjom minutažom tokom kontrolnih utakmica šansu će dobiti 10. jula, dok je za 11. jul planirana generalna proba, a protivnik će biti vrlo brzo poznat.

Novi šef stručnog štaba Nikola Trajković najjavljuje maksimalan trud kako bi se stvorila ekipa koja će igrati značajnu ulogu u ligi:

’’Mislim da Novi Pazar kao grad i svi ljudi u klubu zaslužuju da se stvori ekipa koja će biti konkurentna u Super ligi Srbije. Mogu da obećam da će moj stručni štab dati sto odsto, a to ću zahtevati i od igrača. Moj prvi utisak je da Novi Pazar ima fantastičnu infrastrukturu, nešto slično sam video samo u inostranstvu.’’

Početak nove superligaške sezone zakazan je za 20. jul, a u premijernom kolu Novi Pazar će dočekati ekipu Spartaka Ždrepčeve krvi.

FOTO: FK Novi Pazar