Novi šef stručnog štaba Železničara Marko Savić, zajedno sa svojim saradnicima, obavio je juče prozivku igrača, a na prvom treningu pojavilo se dvadesetak igrača.

Prelazni rok je u toku, pa ne treba sumnjati da će narednih dana biti još novajlija koji će zadužiti belo-plavu opremu. Predsednik kluba Zoran Naunković, koji je igračima poželeo mnogo sreće i dobro zdravlje tokom pripremnog perioda, veruje da će ekipa spremno dočekati nova superligaška iskušenja:

’’Kratka pauza je brzo prošla i evo nas na novom početku. U sportu nema minulog rada, svaki novi dan, trening i utakmica su šansa za novo dokazivanje. Momke očekuje onaj najteži deo priprema, radiće se i po dva puta dnevno, ali siguran sam da će ispoštovati sve zahteve i zamisli stručnog štaba i da će spremno dočekati iskušenja koja ih očekuju.’’

Igrački kadar je pretrpeo izmene, bilo je odlazaka, biće i dolazaka, a prvi trening u novoj sezoni odradili su: Aleksandar Stanković, Ognjen Lukić, Marko Konatar, Bojan Balaž, Stefan Obradović, Ndiaje Maisa, Mirko Milikić, Branislav Knežević, Dario Grgić, Stefan Purtić, Lazar Romanić, Dušan Pantelić, Pavel Čižik, David Ivić, Entoni Lokosa, Ognjen Ergarac, Miloš Vlahović, Dimitrije Ristić, Matija Mitrović, Filip Ivelja i Nemanja Vidojević.

Stručni štab Železničara će u novoj sezoni brojati sedam članova. Pored šefa Marka Savića, tu su i njegovi asistenti Nikola Puača i Milija Žigić, trener golmana Predrag Miljković, kondicioni trener Uroš Nikolić, trener za individualni rad Miloš Trivić i trener analitičar Dragan Žarković. Medicinski tim će činiti fizioterapeuti Miloš Cvetanović, Kristijan Malečkar, Marko Petrović i Ivona Japundža.

Prvu kontrolnu utakmicu Železničar će odigrati 27. juna na svom terenu kada će ugostiti ruskog drugoligaša Černomorec. Za 5. jul planirano je gostovanje u Rumuniji i duel sa ekipom UTA Arad, a pet dana kasnije, u Staroj Pazovi, Železničar će ugostiti i Istanbul Bašakšehir. Kao generalna proba pred početak novog prvenstva u Super ligi Srbije zakazana je i prava fudbalska poslastica. U nedelju 14. jula u Segedinu Pančevci će odigrati meč sa Trabzonsporom, timom koji je pre dve godine bio šampion Turske.

Početak nove superligaške sezone zakazan je za 20. jul, a u premijernom kolu Železničar će biti gost ekipe Radničkog 1923.

FOTO: FK Železničar