Danas se u okviru 9.kola Super lige Srbije u Nišu sastaju domaći Radnički i gosti iz Čačka, ekipa Borca. Biće to duel timova koji su sa različitim uspehom započeli aktuelnu sezonu, Nišlije su u mnogo boljoj formi, ali nam tradicija kaže da Čačani nisu bez šansi da naprave iznenađenje.

Nišlije su na startu sezone na gostujućem terenu poražene u duelu sa Crvenom zvezdom (3:0), a potom su vezali tri pobede u duelima sa Zemunom (1:2) i Mačvom (1:2) u gostima i Radom na svom stadionu (2:0). Usledio je potom remi na Banovom brdu sa ekipom Čukaričkog (0:0), pa pobeda nad ekipom Mladosti u Nišu (2:1) u zaostalom meču 2.kola, a onda i nova dva remija, u Nišu sa ekipom Radnika (2:2) i u prethodnom kolu u Bačkoj Palanci sa ekipom OFK Bačka (1:1). Ekipa Borca je na startu sezone vezala šest poraza, dva na svom terenu od Spartaka (0:4) i Vojvodine (0:2), a četiri na gostovanjima u duelima sa ekipama Javor Matisa (1:0), Voždovca (2:1), Napretka (3:1) i Mladosti (4:1). U prethodnom kolu odigrali su nerešeno na svom stadionu sa ekipom Zemuna (0:0) i tako stigli do prvog ovosezonskog boda. Meč sa Crvenom zvezdom je odložen.

Današnji rivali su tokom prethodne sezone odigrali dva međusobna susreta, a oba su završena podelom bodova. Prvi meč odigran je u Čačku, a rezultat je bio ’’miroljubivih’’ 0:0. Drugi meč odigran je u Nišu, a rezultat je ovoga puta bio 3:3(2:2). Strelci za domaći tim bili su Lazar Arsić, Miloš Petrović i Marko Mrkić, dok su strelci za Čačane bili Uroš Delić i Strfan Mihajlović (dva pogotka). Ako posmatramo rezultate prethodnih 10 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 1999-2016) Nišlije su za nijansu uspešnije sa četiri pobede, uz tri remija i tri poraza. Međutim, ako posmatramo samo pretodnih pet susreta, Nišlije nisu ostvarile nijednu pobedu, uz tri poraza i dva remija.

U taboru domaćina svi očekuju trijumf protiv ekipe koja je u teškoj situaciji i koja je tek u finišu prelaznog roka kompletirala tim, ali su i svesni da ovakve utakmice nose određenu dozu ’’opasnosti’’. O tome je na konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i novi šef stručnog štaba niškog tima Ivan Jević koji je istakao da veruje u pobedu svog tima:

’’U nekom kratkom roku uspeli smo neke stvari da pomerimo, snimili smo šta je problem. Očekivanja protiv Borca su najviša, tu nema priče, jer su oni u nezgodnoj situaciji, ali te utakmice mogu da budu i jako opasne. Svesni smo svega, ali i verujem da ćemo uraditi ono što treba da odradimo.’’

Stručni štab Radničkog u ovom susretu neće moći da računa na trojicu povređenih igrača, Slavišu Stojanovića, Marka Tomića i Anida Travančića, dok su svi ostali igrači u konkurenciji za tim.

Prisutmina se obratio i prvotimac niškog superligaša Nikola Stanković koji je istakao da i pored tradicije koja nije na strani Nišlija očekuje osvajanje sva tri boda:

’’Što se tiče tima imamo dobre i motivisane igrače, tako da nema razloga zbog koga sutra ne bi osvojili tri boda. Bez obzira što tradicija, kada su utakmice protiv Borca u pitanju, nije na našoj strani, sutra je prilika da to promenimo i odnesemo pobedu.’’

Gosti su svesni da ih čeka jedno od najtežih gostovanja, pa svi u klubu ističu da bi bili zadovoljni i bodom nakon ovog susreta. O tome je na konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’zebri’’ Igor Spasić koji je istakao da bi pozitivan rezultat mnogo značio na polju samopouzdanja:

’’U Nišu se niko nije naigrao fudbala i to predstavlja svakako jedno od težih gostovanja u ligi. Radnički je do sada osvojio 15 bodova, pa bi bilo pomalo neozbiljno da pretimo. Oni su u prethodnom kolu ostali bez bodova u poslednjem minutu i sigurno je da će to želeti da nadomeste u duelu sa nama. Mi moramo maksimalno odgovorno i borbeno ući u ovaj težak meč i pre svega verovati da možemo ostati neporaženi. Nišlijama prepuštamo ulogu favorita, a na nama je da damo sve od sebe da donesemo barem bod u Čačak. To bi nam jako puno značilo na polju samopouzdanja pred seriju jako teških utakmica koje nas očekuju.’’

Pred gostovanje u Nišu stručni štab Borca ne može da računa jedino na napadača Vanju Vučićevića koji je doživeo potres mozga u duelu sa Zemunom.

Prisutnima se potom obratio i prvotimac ’’zebri’’, golman Vladimir Bajić, koji je istakao da je atmosfera u ekipi dobra i da je za pozitivan rezultat neophodno da ekipa bude hrabra i odlučna:

’’Žao nam je što u utakmici protiv Zemuna nismo osvojili sva tri boda, mada i ovaj prvi u prvenstvu može doneti pozitivnu energiju u tim. Atmosfera je dobra i znamo koliko nas težak ispit očekuje na Čairu. Radnički je skup odličnih pojedinaca i svakako jedan od kandidata za visok plasman. Mi moramo hrabro i odlučno ući u duel za koji mislim da imamo šansu da ostvarimo pozitivan rezultat. Atmosfera u ekipi je dobra i želja svih igrača je da što pre krenemo ka sredini tabele.’’

Ulaznice za ovaj susret mogu se na dan odigravanja kupiti na biletarnici hale ’’Čair’’ u periodu od 10:00 do 18:00 časova, kao i na biletarnici stadiona od 16:00 časova. Cene ulaznica su sledeće: Jug – 150,00 dinara, Istok – 300,00 dinara, Zapad – 300,00 dinara i Lože – 1.500 dinara.

Meč 9.kola Super lige Srbije između Radničkog i Borca igra se danas, u sredu 13.septembra 2017.godine, sa početkom u 18:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.