Jedan od najzanimljivijih mečeva 9.kola Super lige Srbije igra se danas u Beogradu gde domaći Čukarički dočekuje goste iz Surdulice, ekipu Radnika. Biće to duel timova koji su u prethodnom kolu ostvarili važne pobede i koji žele da nastave uspon ka vrhu tabele.

’’Brđani’’ su u prvih osam ovosezonskih susreta zabeleži četiri pobede u duelima sa ekipama Napretka (2:0)  i Mladosti (1:0) na svom stadionu, kao i u prethodna dva kola na gostovanjima ekipi Rada na Banjici (0:1) i Mačve u Šapcu (0:2). Poraze su pretrpeli na gostovanjima ekipama Vojvodine (1:0), Crvene zvezde (3:0) i Zemuna (2:0). Nerešeno su odigrali sa ekipom niškog Radničkog (0:0). Surduličani su od starta šampionata na osam odigranih susreta izborili samo dve pobede, u Kruševcu u duelu sa ekipom Napretka (1:2) i u prethodnom kolu u Surdulici sa ekipom Rada (3:1), a tri remija na gostovanjima u duelima sa Voždovcem (0:0) , ekipom Mladosti (0:0) i Radničkim (2:2) donela su im još tri boda. Sva tri poraza, od čega dva izuzetno ubedljiva, doživeli su na svom stadionu u duelima sa ekipama Vojvodine (0:4), Crvene zvezde (0:5) i Zemuna (0:1).

Današnji rivali su tokom prethodne sezone odigrali tri međusobna susreta, a nešto uspešniji bili su Surduličani. Prvi meč odigran je u Beogradu, a završen je podelom bodova nakon rezultata 0:0. Drugi meč odigran je u Surdulici, ponovo je završen podelom bodova, a rezultat je ovoga puta bio 1:1(0:1). Strelac za domaći tim tom prilikom je bio Miloš Adamović, dok je pogodak za ’’brđane’’ postigao Ismael Beko Fofana. Treći susret odigran je u okviru plej-aut faze na Banovom brdu, a završen je pobedom Radnika rezultatom 1:2(1:1). Strelac jedinog pogotka za domaći tim bio je Ognjen Ožegović, a preokret i pobedu Surduličanima su doneli Miloš Trifunović (penal) i Nemanja Arsenijević. Ako posmatramo rezultate dosadašnjih šest međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2015-2017), oba tima su imala ujednačen uspeh, po dve pobede uz dva remija. Od četiri meča odigrana na Banovom brdu ekipa Čukaričkog je dva rešila u svoju korist, uz jedan remi i jedan poraz.

Domaćini u ovaj susret ulaze sa željom da još jednom pobedom uđu u seriju koja će ih dovesti do vrha tabele, gde smatraju da im je mesto, ali i sa oprezom jer je protivnik ekipa koja ove sezone igra odlično na gostovanjima. O tome je na konferenciji za medije održanoj pred ovu utakmicu govorio i šef stručnog štaba ’’brđana’’ Nenad Lalatović koji je istakao da ekipa Radnika ima kvalitet za plasman u plej-of:

’’Svaka utakmica je novo dokazivanje. Protiv Radnika očekujem težak meč, jer nemaju nijedan poraz na strani. Poznajem njihove igrače i imam samo reči hvale. Imaju sjajne pojedince, fenomenalnu kontru i polukontru. Iskusni Mićić, koga sam trenirao, je među najboljim veznim igračima u ligi. Bulatović daje sigurnost njihovom timu, trener Simo Krunić je sjajan stručnjak kog poštujem, kao i ljude koji vode klub i znaju fudbal.''

On se potom osvrnuo i na trenutnu kadrovsku situaciju istakavši da je na ’’slatkim mukama’’ da sastavi tim i da su mu svi igrači na raspolaganju:

’’Angažovani su na treningu i super je atmosfera kod nas. Dobro radimo i nemam povređenih igrača. Bojić se vraća, Docić se oporavio, Mićin nam se priključio, Milojević je tu, dobra je konkurencija. Pokazali su mi svojom igrom da imaju kvalitet da budu među četiri najbolje ekipe u ligi.’’

U taboru gostiju sve je spremno za dva teška gostovanja, a cilj je da se ostvare što povoljniji rezultati. O tome je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba surduličkog superligaša Simo Krunić koji je podsetio na prošlosezonski uspeh njegovog tima u duelu sa ’’brđanima’’ na startu doigravanja, ali i naglasio da je sada situacija mnogo drugačija:

’’Mi smo im gostovali na startu doigravanja i iskoristili njihovu ispražnjenost. Situacija je pak sada dijametralno suprotna. Čukarički ima jak tim, zahuktao se pobedama u poslednja dva kola i meč sa nama shvatiće kao priliku za nastavak serije dobrih rezultata. Jeste da su imali krizu odlaskom Nemanje Radonjića, ali su sa druge strane dobili Owusua i nadomestili nedostatak. Pokušaćemo da im pariramo, remijem bi bili prezadovoljni.’’

Ulaz na istočnu tribinu stadiona na Banovom brdu biće slobodan, dok će se ulaznice za zapadnu tribinu prodavati na blagajni u Beogradskog bataljona 25, po ceni od 300,00 dinara, u periodu od 16:30 časova pa sve do početka utakmice.

Meč 9.kola Super lige Srbije između Čukaričkog i Radnika igra se danas, u sredu 13.septembra 2017.godine, sa početkom u 18:00 časova.

FOTO: fk-radnik.com