Nedelju dana nakon odlaska Srđana Vasiljevića sa klupe Javor Matisa uprava ovog kluba angažovala je novog šefa stručnog štaba.

Sportski direktor fudbalskog kluba Javor Matis, Nikola Lišanin, predstavio je novog šefa stručnog štaba ivanjičkog superligaša. Ekipu će u nastavku sezone predvoditi Vlado Jagodić koji će na tom mestu zameniti Srđana Vasiljevića sa kojim je pre nedelju dana sporazumno raskinuta saradnja zbog slabih rezultata na startu šampionata. Ugovor sa banjalučkim stručnjakom potpisan je na godinu dana.

Prilikom predstavljanja novog šefa stručnog štaba Nikola Lišanin je istakao da je cilj kluba da ekipa sezonu završi u gornjem delu tabele i tako ne razmišlja o opstanku u eliti:

’’Cilj nam je opstanak u ligi i mislim da ćemo na tome početi da radimo već od narednog kola u Nišu. Vlada nije radio kao trener u Srbiji, ali je dobro poznat našoj sportskoj javnosti. Trenirao je ozbiljne klubove u BiH i u dva mandata vodio njihovu  reprezentaciju U-21, tako  da smo doveli jednog velikog stručnjaka, ozbiljno trenersko ime, koje će nam pomoći da se vratimo na pravi kolosek, da budemo u gornjem delu tabele i ne razmišljamo o opstanku.’’


FOTO: fkjavor.com

Prisutnima se obratio i novi šef stručnog štaba Vlado Jagodić koji je istakao da može da obeća profesionalan i ozbiljan rad, a da će predstojeća reprezentativna pauza dobro doći za pripremu ekipe za nastavak prvenstva:

’’Sigurno je da u ovoj situaciji moramo praviti brz zaokret. Mislim da imam dovoljno iskustva i kvalitet da postavim stvari onako kako simpatizeri i uprava kluba žele. U startu mogu  obećati profesionalan i ozbiljan rad sa klubom, jer mi je i lična želja da na ovim prostorima uradim ono što sam uspeo u BiH. Nisam čovek koji traži alibije bilo koje vrste, jednostavno moramo zasukati rukave i vratiti Javor tamo gde mu je mesto. Na ruku nam ide reprezentativna pauza tako da ćemo uspeti da budemo konkurentni svima u nastavku prvenstva.’’

Vlado Jagodić (53) je rođen u Bosanskoj Gradiški, a nakon završetka fudbalske karijere (1998) započeo je trenersku tokom koje je vodio veći broj klubova u BiH. Samostalno je vodio fudbalske klubove Laktaši, Borac (BL), Ljubić iz Prnjavora, Kozara iz Gradiške, Čelik iz Zenice i Sloboda iz Tuzle. Sa ekipom banjalučkog Borca stigao je do šampionske titule u sezoni 2010/11. Takođe, kao selektor je predvodio i mladu selekciju Bosne i Hercegovine (U-21).

FOTO: fkjavor.com