Uprava fudbalskog kluba Napredak predstavila je danas novog šefa stručnog štaba, iskusnog Milorada Kosanovića, koji će predvoditi ovaj tim u nastavku sezone.

Kako je i najavljeno pre nekoliko dana, kada je stigao u klub, mesto na klupi Napretka zvanično je preuzeo iskusni stručnjak Milorad Kosanović koji je na tom mestu zamenio Nenada Sakića. Tim povodom organizovano je njegovo predstavljanje, a ispred kluba mu je dobrodošlicu poželeo generalni sekretar kruševačkog superligaša Dragan Pajić.

’’Predsednik kluba Marko Mišković i ja se znamo godinama. U momentu kada me je pozvao nisam imao dilemu, i drago mi je da sam došao. Nama će do kraja prvenstva sve utakmice biti vrlo važne, zato što ih ne delimo na lake i teške, bitne i nebitne. Sve su nam bitne, jer hoćemo da budemo u svakoj utakmici maksimalno dobri i da se takmičimo pre svega.’’

Milorad Kosanović (66) je tokom bogate trenerske karijere predvodio veliki broj klubova i reprezentativnih selekcija, kako u Srbiji tako i u inostranstvu. Timovi koje je predvodio su Vojvodina, Crvena zvezda, kineski Wuhan Hongtao, Dalian Shide i Shaanxi Zhongjian Chanba, slovenačka Olimpija, Srem, Novi Pazar, Borac iz Čačka i Radnik iz Surdulice. Bio je selektor nacionalnog tima Malte, kao i mlade reprezentacije Srbije i Crne Gore (U-21). Sa ekipom Dalian Shide osvojio je tri titule šampiona Kine, kao i jedan trofej u Kupu Kine i dva u Super kupu te zemlje (u periodu 2000-2002).

Priliku da predvodi tim Milorad Kosanović će imati već u nedelju kada u Kruševac stiže ekipa Mačve u okviru 11.kola Super lige Srbije. Ekipa Napretka trenutno zauzima 12.mesto na tabeli sa 11 osvojenih bodova.

FOTO: fknapredak.rs