Prvi meč 12.kola Super lige Srbije igra se u Novom Sadu gde domaća Vojvodina dočekuje goste iz Lučana, ekipu Mladosti. Oba tima u ovaj susret ulaze nakon poraza, bodovi ovoga puta imaju izuzetan značaj, pa treba očekivati veliku borbu i odličnu utakmicu.

Novosađani i pored svih problema ove sezone igraju dosta dobro, a nakon jedanaest odigranih susreta na svom kontu imaju sedam pobeda, uz jedan remi i tri poraza. U prethodnom kolu poraženi su u Beogradu u duelu sa Crvenom zvezdom, a rezultat je bio 2:0. Sa 22 osvojena boda trenutno zauzimaju 3.mesto na tabeli. Lučanci ove sezone ne igraju na očekivanom nivou, a nakon jedanaest odigranih susreta na svom kontu imaju samo tri pobede, uz tri remija i pet poraza. U prethodnom kolu poraženi su na svom terenu u duelu sa ekipom Voždovca, a rezultat je bio 1:3. Sa 12 osvojenih bodova trenutno zauzimaju 11.mesto na tabeli.

Dva tima su tokom prethodne sezone odigrala tri međusobna susreta, a uspešniji su bili fudbaleri Mladosti. Prvi meč odigran je u Lučanima, a domaći tim slavio je rezultatom 2:0(1:0). Strelci su tom prilikom bili Radoš Protić i Saša Jovanović. Drugi meč odigran je u Novom Sadu, a Lučanci su ponovo slavili, ovoga puta rezultatom 0:1(0:1). Strelac jedinog pogotka na utakmici bio je Obiora Odita. Treći meč odigran je u okviru plej-of faze takmičenja, a Novosađani su ovoga puta uspeli da stignu do pobede rezultatom 2:1(1:0). Strelac oba pogotka za domaći tim bio je Filip Malbašić, dok je jedini pogodak za goste postigao Radomir Milosavljević. Ako posmatramo rezultate prethodnih 19 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 1996-2017) Novosađani su bili daleko uspešniji sa 13 pobeda, uz 3 remija i 3 poraza.

U taboru domaćina svi očekuju težak meč sa Lučancima, ali i pobedu svog tima. Kapiten novosadske ekipe, Dušan Jovančić, istakao je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret da plasman na tabeli ne pokazuje realno kvalitet protivnika, ali da njegov tim mora da bude taj koji se ’’pita’’ na svom stadionu:

’’Pred meč protiv Mladosti, naša očekivanja su da pokušamo da nastavimo niz pobeda koji imamo na domaćem terenu. Na poslednja dva meča kod kuće ostvarili smo pobede, na dve teške utakmice, i mislim da nas i sutra očekuje jedan takav susret. Po mom mišljenju Mladost iz Lučana je dosta bolja ekipa nego što to pokazuju rezultati, ali bez obzira na to, na “Karađorđu” moramo mi da se pitamo i probamo da pobedom dođemo do sva tri boda. U ekipi nemamo problema sa suspenzijama i povredama, tako da svi spremno dočekujemo meč.’’

Gosti u ovaj meč ulaze sa nadom da mogu stići do pozitivnog rezultata, bez obzira na velike probleme sa kojima su suočeni uoči ovog susreta. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i pomoćni trener u stručnom štabu  lučanskog tima Radojica Vasić koji je istakao da očekuje da igrači koji istrče na teren daaju svoj maksimum:

’’U petak u Novom Sadu igramo veoma tešku utakmicu protiv neugodne ekipe Vojvodine. Njihov kvalitet dokazuje i trenutno treće mesto na tabeli, kao i činjenica da u svojim redovima imaju veliki broj kvalitetnih pojedinaca. Što se tiče našeg tima u Novi Sad idemo dosta oslabljeni, zbog velikog broja povreda, a i poraz u prethodnom kolu, koji smo doživeli na svom terenu, daje nam dodatno opterećenje. Ipak, ja se iskreno nadam da smo izvukli pouke iz tog poraza, i bez obzira na kadrovske probleme koje imamo, da će momci koji budu istrčali na teren dati sve od sebe i uspeti da ostvare pozitivan rezultat.’’

Ulaznice za ovaj susret mogu se kupiti na dan njegovog odigravanja, a blagajne će biti otvorene najkasnije jedan sat pre početka utakmice. Za zapadnu i istočnu tribinu ulaznice se mogu kupiti na glavnoj blagajni (između zapadne i južne tribine), dok će se ulaznice za sever prodavati u prostorijama navijačke grupe ’’Firma’’ na severnoj tribini stadiona. Cene ulaznica su sledeće: Zapad – 200,00 dinara, Istok – 100,00 dinara i Sever – 100,00 dinara.

Meč 12.kola Super lige Srbije između Vojvodine i Mladosti igra se danas, u petak 29.septembra 2017.godine, sa početkom u 17:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na trećem programu TV Arena sport.

FOTO: fkvojvodina.rs